FOTO: Policajti v Bánovciach nad Bebravou skoro ráno odhalili 11 vodičov, ktorí porušili zákon


FOTO: Policajti v Bánovciach nad Bebravou skoro ráno odhalili 11 vodičov, ktorí porušili zákon
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Už hneď zrána si policajti posvietili na nezodpovedných vodičov v cestnej premávke v Bánovciach nad Bebravou. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Príslušníci Obvodného oddelenia Policajného zboru Bánovce nad Bebravou sa počas skorej rannej dopravnej akcie zamerali na odhalenie vodičov jazdiacich po vplyvom alkoholu. Spolu s policajtmi Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou sa však sústredili aj vodičov pod vplyvom omamných a psychotropných látok.

Cieľom akcie je pozitívne ovplyvnenie a zníženie počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví. Policajti sa taktiež zamerali i na ostatné porušenia pravidiel v cestnej premávke,“ priblížili policajti.



V priebehu dopravnej akcie sa policajtom podarilo skontrolovať 116 vodičov motorových vozidiel. Zo všetkých kontrolovaných motoristov až 11 porušilo pravidlá v cestnej premávke. Policajti im udelili pokutu v blokovom konaní.

Prítomnosť alkoholu v dychu bola zistená u jedného vodiča, ktorý nafúkal menej než jedno promile. Na základe výsledku z dychového testu mu bol zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Hrozí mu pokuta od 150 do 800 eur a zákaz činnosti až na tri roky.

Apelujeme na motorových i nemotorových účastníkov v cestnej premávke, aby dodržiavali všetky pravidlá v cestnej premávke nakoľko podobné dopravno – bezpečnostné akcie nebudú vykonávané len v okrese Bánovce nad Bebravou, ale na území celého nášho kraja,“ uviedla polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu