FOTO: Železniční policajti počas cvičenia vo vagóne zasahovali aj voči mužovi so zbraňou


FOTO: Železniční policajti počas cvičenia vo vagóne zasahovali aj voči mužovi so zbraňou
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Železniční policajti z Policajného zboru Trenčín v spolupráci s Pohotovostnými motorizovanými jednotkami sa zúčastnili taktického cvičenia na železniciach. Služobná príprava bola vykonaná pod vedením profesionálov z Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Informovala o tom polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Cvičenie bolo zamerané na vykonávanie taktiky služobných zákrokov voči páchateľom trestnej činnosti alebo priestupkov, ktoré sú páchané vo vlakoch osobnej prepravy. Do úvahy brali aj správanie cestujúcich, ktorí nerešpektujú pravidlá prepravného poriadku Železničnej spoločnosti Slovensko.



Samostatná časť cvičenia pozostávala aj zo zvládnutia taktiky voči nebezpečnému páchateľovi so zbraňou. Vo vlakových vagónoch osobnej prepravy sa často nachádzajú úzke priestory s vysokou koncentráciou verejnosti a prípadných prekážok, ktoré by mohli skomplikovať alebo až zmariť služobný zákrok. 

Osobný vlak je špecifický priestor, v ktorom sa proti páchateľovi zakročuje za prítomnosti ostatných cestujúcich a hliadka pri vykonávaní služobného zákroku musí zvládnuť  komunikáciu s väčším počtom ľudí, tak aby pri zákroku nedošlo k ohrozeniu zdravia alebo škode na majetku nezainteresovaných cestujúcich,“ doplnila polícia





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu