Dopravu v Trenčianskom kraji čakajú krušné časy. Komplikácie kvôli uzavretému mostu


Foto: Dopravu v Trenčianskom kraji čakajú krušné časy. Komplikácie kvôli uzavretému mostu
Galéria: 14 fotiek
Foto: Marián Michalko

Ako blesk z čistého neba prišla v stredu krátko po šiestej hodine večer správa o úplnej uzávere mosta pri Veľkých Bierovciach. Podľa slov Martina Guziho z Komunikačného odboru Slovenskej správy ciest si uzavretie mosta vyžiadal jeho zhoršujúci sa technický stav. „Motoristov v súvislosti s uzáverou prosíme o cestovanie inými trasami, pokiaľ to je možné,“ vysvetlil M. Guzi. Podľa našich informácií mali pri jednej zo statických skúšok prasknúť predpínacie laná.

[photo]1269[photo]

Mnohí vodiči tak na poslednú chvíľu museli meniť svoju trasu. Dopravu tesne pred poškodeným mostom odkláňala polícia. „Stáli tam policajti a otáčali to smerom na nový most v Trenčíne. Množstvo kamiónov tam zbytočne schádzalo a robili sa tam kolóny až na diaľnicu. Ak by to odkláňali už od diaľnice, nemuselo sa to stať,“ prezradil jeden z vodičov.

[photo]1275[photo]

Vo štvrtok dopoludnia sme sa boli presvedčiť, ako to vyzerá s dopravou v Trenčíne po náhlom a neplánovanom uzavretí mosta pri Veľkých Bierovciach. Krajské mesto čakajú skutočne krušné časy. „Sme z toho “nadšení”, už dnes ráno to bola veľká katastrofa. Myslím si, že Trenčín, ale aj jeho okolie kvôli obchádzkovým trasám čakajú veľmi ťažké časy, čo sa dopravy týka,“ prezradila Veronika z Trenčína.

[photo]1280[photo]

Ako informovala polícia na svojich stránkach, obchádzková trasa cez Trenčín bude patriť pravdepodobne medzi najvyťaženejšie. „Vedie popri obchodných centrách a po novom moste ponad rieku Váh. Trvalé dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd nákladnej dopravy nad 12 ton, bude po dobu celkovej uzávierky dočasne prekryté, alebo zdemontované,“ informovala polícia.


[photo]1276[photo]

Ďalšia obchádzka vedie po cestách druhej triedy a bude slúžiť na odklonenie nákladnej dopravy smerom od Bratislavy a Nového Mesta nad Váhom ale iba v jednom smere. “Osobná doprava bude môcť využívať oba smery obchádzkovej trasy. Samotná obchádzková trasa vedie cez obce Rakoľuby, Beckov, Krivosúd-Bodovka, Trenčianske Stankovce. Trvalé dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd nákladnej dopravy nad 12 ton, bude po dobu celkovej uzávierky dočasne prekryté, alebo zdemontované len v smere od Nového Mesta nad Váhom do Trenčianskych Stankoviec,“ doplnila polícia.

[photo]1277[photo]

Na odklonenie nákladnej dopravy bude podľa polície slúžiť obchádzková trasa smerom od Považskej Bystrice do Prievidze obojsmerne. „Samotná obchádzková trasa vedie cez mesto Ilava, obce Horná Poruba, Valaská Belá, Liešťany, Nitrianske Rudno, Diviaky nad Nitricou, Diviacka Nová Ves. V katastri obce Valaská Belá je avizovaná rekonštrukcia mosta, ktorá by ale nemala výrazne ovplyvniť plynulosť premávky,“ upozornila polícia.

[photo]1278[photo]






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu