Primátor Považskej Bystrice navrhol udeliť čestné občianstvo svetoznámemu mímovi


Foto: Primátor Považskej Bystrice navrhol udeliť čestné občianstvo svetoznámemu mímovi Foto: FB/Karol Janas

Na podnet považskobystrického primátora Karola Janasa by mal už onedlho rozšíriť rady čestných občanov mesta svetoznámy mím Milan Sládek. Ako primátor prezradil, svoje detstvo a mladosť  prežil M. Sládek v Považskej Bystrici. „Jeho domovom sa stala Kolónia, kde býval do svojich pätnástich rokov, potom odišiel do školy v Bratislave,“ ozrejmil K. Janas.

Primátor zároveň jedným dychom doplnil, že napriek tomu, že Milan Sládek už dlhé roky v Považskej Bystrici nežije, je stále vrytá hlboko v jeho srdci. „Má tu rodinu, priateľov, dokonca aj ateliér, ktorý nesie jeho meno. Ten vznikol po kompletnej rekonštrukcii Základnej umeleckej školy Imra Weinera-Kráľa,“ pokračoval K. Janas.  

Za svoju tvorivú činnosť získal Milan Sládek viacero ocenení. Podľa slov prvého muža Považskej Bystrice je svetoznámy mím výnimočnou osobnosťou, človekom, umelcom, ktorý reprezentuje nielen Považskú Bystricu, či Považie, ale aj celé Slovensko  po celom svete. „Preto som sa mu rozhodol navrhnúť udelenie verejného ocenenia Čestné občianstvo mesta Považská Bystrica,“ vysvetlil K. Janas s tým, že o udelení bude ešte rozhodovať mestské zastupiteľstvo na svojom mimoriadnom zasadnutí.

Ako považskobystrický primátor ale dodal, verí, že to prejde jednohlasne. „Milan Sládek si určite zaslúži byť v spoločnosti Imra Weinera-Kráľa, Ing. Jaroslava Kubíka či Mons. ThDr. Ladislava Belása, ktorí takéto ocenenie získali v uplynulých rokoch,“ dodal na záver K. Janas.

Svoje obrovské umenie predstaví aj v považskobystrickom Dome kultúry a to v piatok 28. apríla so svojím hosťom Jochenom Fassbenderom. Vstupenky si je možné zakúpiť v Turistickej informačnej kancelárii v kine Mier.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu