Nie je dôvod na paniku. Pôvodná dnešná uzávera „panelky“ sa posunula


Foto: Nie je dôvod na paniku. Pôvodná dnešná uzávera „panelky“ sa posunula Foto: SSC

Na sociálnych sieťach sa šíria informácie o dnešnej úplnej uzávere cesty prvej triedy I/9, ktorú miestni nenazvú inak ako panelka alebo tankodróm. Nie je však dôvod na paniku. Slovenská správa ciest síce plánovala uzavretie „panelky“ z dôvodu kompletnej  rekonštrukcie mostov už tento piatok, no termín sa o dva týždne posunul.


Ako informoval Martin Guzi z Komunikačného odboru Slovenskej správy ciest, k úplnej uzávere dôjde až v 5.mesiaci. „SSC prosí motoristov o trpezlivosť pri uzávere cesty I/9 v časti stavby Chocholná – Mníchova Lehota. Úplná uzávera od 01.05.2023 do 30.08.2023 je nevyhnutná pre rekonštrukcie dvoch mostov ponad Váh a Biskupický kanál (Vážske kaskády) v smere od D1 na Bánovce nad Bebravou v susedstve s obcami Opatovce, Veľké Bierovce a Trenčianske Stankovce,“ upresnil M. Guzi.


Ako uviedla obec Veľké Bierovce na svojich stránkach, most pri Dalitranse bude neprejazdný a uzavretý aj pre cyklistov a peších z dôvodu bezpečnosti na uzavretom stavenisku.



Podľa Slovenskej správy ciest, modernizácia úseku zvýši bezpečnosť a plynulosť účastníkom cestnej premávky a pre vodičov sú pripravené štyri obchádzkové trasy.

Obchádzkové trasy pre tranzit pri úplnej uzávere sú stanovené nasledovne:

1.      Po ceste II/574 smer Ilava – Nováky
2.      Po ceste I/64 smer Nitra – Bánovce nad Bebravou
3.      Po ceste II/507 smer Nové Mesto nad Váhom - Beckov – Trenčianske          Stankovce
4.      Po ceste I/61a Nový most – II/507 – Trenčianska Turná


Na záver M. Guzi dodal, že v ostatných úsekoch stavby sa v priebehu roka 2023 počíta s čiastočnými obmedzeniami dopravy, presné termíny a dĺžky obmedzení budú známe podľa aktuálnych stavebných prác. „Obmedzenia budú vyznačené dočasným dopravným značením, riadené semaformi alebo ručne zaškolenými pracovníkmi,“ uzavrel M. Guzi s tým, že práce na rekonštrukcii starej panelovej cesty sa ukončia do konca roka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu