Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude niesť v duchu historických udalostí


Foto: Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude niesť v duchu historických udalostí Foto: pixabay.com

Región Horná Nitra má dlhú a rozmanitú históriu, v ktorej dôležitú úlohu zohrávajú aj Bojnice s Bojnickým zámkom. Niekoľko historických udalostí, ktoré sa v Bojniciach počas stáročí odohrali, oslavuje tento rok výročie. V rovnakom duchu sa bude niesť aj Slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny v regióne Horná Nitra. 

Niektoré historické udalosti, ktoré si bude mesto Bojnice tento rok pripomínať, sú aj:

  • 910. výročie 1. písomnej zmienky o Bojniciach (1113 / Zoborská listina),
  • 115. výročie úmrtia grófa Jána Pálffyho (2.6.1908),
  • 135. výročie začiatku poslednej romantickej prestavby hradu na zámok (1888),
  • 135. výročie osudného požiaru striech domov na námestí v Bojniciach,
  • 410. výročie presunutia poštovej cesty Magna Via z Prievidze do Bojníc (1613),
  • 85. výročie kúpy hradu a kúpeľov v Bojniciach, spoločnosťou Baťa od dedičov Jána Pálffyho (1938).

Otvorenie turistickej sezóny je sprevádzané pripravovaným podujatím Strašidelný zámok, ktorým už onedlho budú žiť celé Bojnice. Informovalo o tom mesto Bojnice na svojej stránke. Už v piatok 21. apríla sa môžu návštevníci Bojníc tešiť na bohatý program a Strašidelný sprievod.



ZOO Bojnice si pre deti a dospelých pripravilo aktivity, ktoré začnú o 17:00 hod. O 18:00 hod. sa v Panskom pivovare uskutoční Krst nového piva, ktoré bolo špeciálne vytvorené k téme Strašidelného zámku „1888“, deti sa zas budú môcť zabaviť so stredovekým Šašom. O 18:30 hod. si budete môcť vypočuť dobovú hudbu od skupiny Musica Ursusica a už od siedmej hodiny sa môžete tešiť na Strašidelný sprievod „1888“ od zámku na námestie. Následne bude pokračovať slávnostné prestrihnutie pásky k otvoreniu letnej turistickej sezóny.

Aby sme ešte viac umocnili autentickosť roku 1888, a vy ste sa mohli ešte viac vžiť do tejto atmosféry, pripravili si niektoré podniky v Bojniciach jedinečné produkty, ktoré doplnia celý príbeh aj po gastronomickej stránke. Vychutnáte si tak netradičnú večeru, nápoje, pochutiny a mnoho ďalšieho,“ uviedlo mesto.


Miesto: -
Dátum: 13.04.2023 - 18:18



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu