Nahlásená bomba v dubnickom závode. Zamestnanci utekali dierou v plote


Foto: Nahlásená bomba v dubnickom závode. Zamestnanci utekali dierou v plote
Galéria: 7 fotiek
Foto: FB/Polícia SR-Trenčiansky kraj

Zatiaľ neznámy anonym nahlásil dnes dopoludnia bombu v jednom zo závodov v Dubnici nad Váhom. Informáciu potvrdili aj trenčianski policajti na svojich stránkach. „V Dubnici nad Váhom, v areáli ZŤS, v jednej z miestnych firiem, bola anonymom nahlásená bomba. Polícia v spolupráci s hasičmi priestor zabezpečila,“ ozrejmili trenčianski policajti.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, na mieste zasahovalo 5 hasičov z Dubnice nad Váhom s dvomi kusmi techniky. Privolaný bol aj policajný pyrotechnik, ktorý prehľadával všetky priestory. „V miestnej firme, kde sa podľa anonyma mala bomba nachádzať, bola okamžite prerušená výroba. Evakuovaných bolo cca 750 zamestnancov,“ doplnila polícia.

Polícia potvrdila, že postupne v 6 budovách firmy bola vykonaná  pyrotechnická prehliadka, ktorá skončila s negatívnym výsledkom a po páchateľovi intenzívne pátra. “Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci prečinu Šírenie poplašnej správy,” informovala v popoludňajších hodinách polícia.

Väčšina zo zamestnancov neskrývala svoje rozhorčenie. „Dúfam, že ho skoro chytia. Toto vôbec nie je vtipné,“ prezradila jedna zo žien pracujúcich vo fabrike.


Ďalšia potvrdila, že polícia spolu s hasičmi musela evakuovať veľa ľudí. „Konkrétna budova nebola hlásená, a žiadna sranda trčať vonku bez všetkého, ani kľúče, ani peniaze. Ľudia, čo bývajú ďalej si museli zháňať odvoz domov, lebo k budovám nikto nesmel, takže ani k autu, ani k bicyklu, a prehľadať 6 budov je na dlhšie, takže naozaj “zlý vtip” toto,“ uviedla.

Niektorí zamestnanci ,,zdrhali” domov cez dieru v múre a cez pole, poprípade k obchodnému centru. „Bez kľúčov, dokladov, peňazí, len v modrom tričku a sandáloch,“ dodala na záver ďalšia zo žien pracujúcich vo fabrike.

Nahlásená bomba “postavila do pozoru” všetky zložky po celom Slovensku aj včera. Neznámy anonym nahlásil bombu na niektorom zo súdov na Slovensku. Prehľadať museli všetky. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu