Dvaja muži sa chceli zbaviť odpadu, vo vreciach však zabudli štítok s adresou


Foto: Dvaja muži sa chceli zbaviť odpadu, vo vreciach však zabudli štítok s adresou Foto: FB/Obec Košeca

O tom, že vyhodiť svoj odpad kdekoľvek sa nevypláca, sa presvedčili dvaja muži v Košeci. Namiesto ľahkého sa zbavenia odpadu majú z „hanby kabát“. „Niektorí ľudia si myslia, že môžu odpady nechať, kde sa im zachce,“ informovala obec Košeca na svojich stránkach.

Ako obec jedným dychom ale doplnila, je to obrovská chyba. „Tvorba čiernej skládky je vo vyspelej spoločnosti neakceptovateľné nakladanie s odpadmi,“ pokračovala obec s tým, že aké niečo sa vôbec nevypláca.

Presvedčila sa o tom aj dvojica mužov, ktorí sa rozhodli takýmto spôsobom zbaviť odpadu. „Svoje by všetkým vedeli porozprávať dvaja páni, ktorí nám na takto vytvorenej čiernej skládke nechali pre ich ľahšie nájdenie a identifikáciu svoju adresu aj telefónne číslo na nálepke z balíka,“ prezradila obec a dodala, že  vysoká pokuta dvojicu za to neminula.


O to viac je takéto konanie podľa vyjadrenia obce nepochopiteľnejšie, nakoľko v obci je zavedený maximálne komfortný systém pre odovzdanie akéhokoľvek typu odpadu.

„Prevádzkujeme zberný dvor aj malé obecné kompostárne, realizujeme zber triedených odpadov priamo od bránok domácností, všetky domácnosti majú kompostéry v záhradách alebo pri bytovkách,“ ozrejmila obec.

Vedenie obce zároveň poďakovalo všetkým zodpovedným ľuďom za ich snahu pri udržiavaní čistého prostredia okolo seba. „Chceme žiť a pohybovať sa v prírode, kde sa nemusíme pozerať na bordel niekoho iného. Chceme tak veľa?“ pýtala sa obec na záver?


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu