Päticu mladíkov zlákalo nebezpečné dobrodružstvo. Po prstoch im ale klepli policajti


Foto: Päticu mladíkov zlákalo nebezpečné dobrodružstvo. Po prstoch im ale klepli policajti
Galéria: 5 fotiek
Foto: archív pixabay

Mala to byť vzrušujúca, super tajná adrenalínová akcia. Pätica mladíkov vo veku 17 a 18 rokov, oblečená v maskáčoch a s kuklami na hlavách sa rozhodla preskúmať priestory krytov civilnej obrany v zbrojárskom podniku na Považí. Podľa ich predstáv sa to rozhodne ale neuberalo. Ich pohyb neunikol pozornému oku členov strážnej služby. Tí zalarmovali bezpečnostné zložky, na miesto smerovala nielen polícia, ale aj vojenská polícia. „Osoby boli zmonitorované a identifikované,“ povedala o incidente hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Mladíci napokon skončili v rukách policajtov. „Boli prijaté opatrenia na úrovni riadenia a vykonaná operatívno-pátracia činnosť za účelom stotožnenia osôb a zistenia informácií k incidentu,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa K. Kuzmová s tým, že na základe prvotne získaných informácií malo ísť len o osoby, ktoré sa na miesto dostavili za účelom prehliadnutia si CO krytu.

Podľa policajnej hovorkyne zasahujúce zložky nebezpečnú aktivitu mladíkov po dôkladnom preverení vyhodnotili ako incident bez bezpečnostného rizika. „Obvodné policajné oddelenie v Dubnici nad Váhom vykonáva objasňovanie pre podozrenie zo spáchania priestupku proti majetku,” ozrejmila K. Kuzmová.


Ako prezradil jeden zo zamestnancov, ktorý pracuje v susednom areáli, podobnými nadšencami sa to tam len tak hemží. „Hľadajú si cestičky ako sa sem dostať. Tento areál je väčší, ako ten, kde sa chceli dostať. Ale aj sem chodia.  Sú tu opustené budovy, ktorým sa ich majitelia až tak dôsledne nevenujú. Stalo sa, že som tu pár takých nadšencov stretol, hovorím im, chalani, prečo to robíte, viete ako to je nebezpečné, načo sem lozíte? Oni sa len usmievali, že či neviem, že toto je ako „svätý grál“,“ povedal a neveriacky pokrčil ramenami.

Podľa jeho slov je pomýlené si myslieť, že sa niekomu nepozorovane podarí prekĺznuť do areálu zbrojárskej firmy. „Skúšajú to, ale tie priestory sú veľmi dobre zabezpečené, sú tam kamery, senzory pohybu, strážna služba a neviem čo všetko ešte. Neviem čo si mysleli. Mali šťastie že sa nestalo nič horšie,“ uzavrel.

Jeden z mladíkov, s ktorým sa nám podarilo skontaktovať, len stroho prostredníctvom sociálnej siete odkázal, že vzhľadom na to, že udalosti ktoré sa odohrali vyšetrujú kompetentné orgány, nebude sa k tejto téme vyjadrovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu