Autobusovú stanicu v Prievidzi čaká druhá etapa rekonštrukcie za 250 000 eur


Foto: Autobusovú stanicu v Prievidzi čaká druhá etapa rekonštrukcie za 250 000 eur Foto: SAD PD

Na hornej Nitre sa pustia do rekonštrukcie vstupnej brány do mesta. „Po rekonštrukcií častí nástupíšť MHD, na ktoré sa nám ako mestu podarilo získať mimorozpočtové zdroje, vítam aj pokračovanie rekonštrukcie časti prímestskej dopravy. Navrhované riešenie zvyšuje komfort cestujúcich nielen z mesta Prievidza, ale aj širokého okolia a turistov, ktorí zavítajú do nášho regiónu, “ prezradila primátorka Katarína Macháčková. Druhá etapa prác sa začne už 11. apríla a ich trvanie mesto odhaduje na  4-5 mesiacov. 

Rekonštrukcia sa dotkne nástupíšť 3, 4 a 5 následne nástupíšť 1 a 2. „Počas prebiehajúcich prác budú nástupištia premiestnené na dočasné náhradné zastávky v rámci stanice, ktoré sú naplánované len 15 metrov od pôvodných, aby sa minimalizoval dopad na cestujúcich,“ ozrejmila hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Podľa slov hovorkyne mesta rekonštrukcia zvýši nielen bezpečnosť cestujúcich ale aj dopravy. Jej cieľom je zvýšenie bezpečnosti na stanici usmernením toku cestujúcej verejnosti v smere od železničnej stanice. Pribudne výkonné LED osvetlenie a zvýši sa aj počet bezpečnostných kamier z 15 na 21 kusov. „Pre zvýšenie komfortu pri cestovaní pribudnú nové lavičky, nová informačná LED tabula, ktorá bude zobrazovať aktuálne odchody autobusov,“ doplnila Z. Krajčiová a jedným dychom zároveň dodala, že súčasťou už zrekonštruovanej časti stanice je aj defibrilátor.

Počas plánovanej rekonštrukcie autobusovej stanice sa počíta aj s rozšírením plôch okrasnej zelene. Pribudne zelený ostrovček a nová zeleň na nástupištiach. Využité budú stálo zelené okrasné kry a kvitnúce rastliny, ktoré dobre znášajú exponované prostredie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu