Na Bojnickom zámku bude strašiť. Po rokoch sa tam opäť vracajú strašidlá


Foto: Na Bojnickom zámku bude strašiť. Po rokoch sa tam opäť vracajú strašidlá
Galéria: 4 fotky
Foto: FB/SNM-Múzeum Bojnice

Začiatok hlavnej turistickej sezóny ako od Hitchcocka. „Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice pripravuje na začiatok hlavnej turistickej sezóny 2023 nové podujatie pod názvom Strašidelný zámok,“ upresnila hovorkyňa múzea Petra Gordíková.

Ako ďalej P. Gordíková doplnila, Bojnice sú so strašidelnými príbehmi späté už dlhé roky. „Strašidlá mohli návštevníci na zámku v Bojniciach stretávať najprv počas večerných prehliadok a neskôr aj počas obľúbeného Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, ktorý začal svoju históriu písať už v roku 1994,“ vysvetľuje hovorkyňa múzea.

Nové podujatie má podľa slov P. Gordíkovej nadviazať na atmosféru legendárneho festivalu a má ambíciou posúvať zážitok na vyššiu úroveň. „Pilotný ročník nesie názov „1888“ a rozpráva príbeh o temných tieňoch ľudských slabostí a otváraní svetov, ktoré by mali ostať naveky uzamknuté,“ uviedla P. Gordíková na záver s tým, režisér podujatia Vojtech Bartko pozýva divákov pozrieť si príbeh jedného grófa, ktorý chcel zanechať krásu pre budúce generácie, ale s ňou sa mu podarilo v cimburí uchovať i odvrátenú démonickú stránku ľudstva.

Pilotný ročník podujatia Strašidelný zámok s názvom 1888 uvedie múzeum v termínoch od 28.4. do 1.5.2023 a od 5.5. do 8.5.2023.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu