V Handlovej sa rodia talenty. Samuel Lihotský, absolvent handlovskej ZUŠ, hral v Slovenskej filharmónii


Foto: V Handlovej sa rodia talenty. Samuel Lihotský, absolvent handlovskej ZUŠ, hral v Slovenskej filharmónii Foto: www.handlova.sk

Absolvent handlovskej Základnej umeleckej školy Samuel Lihotský hral vo vypredanej koncertnej sieni Slovenskej filharmónie. Informovalo o tom mesto Handlová na svojej stránke.

Terajší študent Cirkevného konzervatória v Bratislave začínal hrou na klavíri v handlovskej Základnej umeleckej škole pod vedením pedagogičky Kataríny Bundovej. Momentálne študuje v odbore cirkevná hudba, predmet hra na organ a dirigovanie v triede Petra Reiferssa.

Z jeho úspechov možno spomenúť 1. miesto v 1. kategórii v hre na organe v Súťaži slovenských konzervatórií Slovenskej republiky, ktorá sa konala v školskom roku 2021/22. Aktívne sa zúčastnil medzinárodného organového festivalu ,Cesta po varhanních skvostech’, ktorý sa konal vo Velehrade a v Sielnici,“ uviedlo mesto.


V stredu 15. februára 2023 sa konal koncert študentov konzervatória v rámci filharmonického cyklu „Junior“. Každý žiak, ktorý sa na tomto koncerte prezentoval, musel prejsť náročným výberovým konaním. 

Absolvent handlovskej ZUŠ, Samuel Lihotský, prešiel náročným výberom a v beznádejne vypredanej sále podal vynikajúci umelecky výkon,“ doplnilo mesto. V súčasnosti absolvent pôsobí aj ako organista a kantor v piaristickom Kostole najsvätejšej Trojice v Prievidzi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu