Zdieľané bicykle sa vrátili do ulíc Považskej Bystrice. Dnes zahájili svoju druhú sezónu


Foto: Zdieľané bicykle sa vrátili do ulíc Považskej Bystrice. Dnes zahájili svoju druhú sezónu Foto: FB/Mesto Považská Bystrica

Počas minuloročnej sezóny využívatelia zdieľaných bicyklov precestovali 48 293 kilometrov. Informovalo o tom mesto Považská Bystrica na svojich stránkach s tým, že zdieľanie bicyklov môžu Považskobystričania, ako aj návštevníci mesta využívať opäť aj tento rok. „Od dnešného dňa môžete využívať bikesharing. V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Považská Bystrica druhú spúšťame sezónu,“ pochválilo sa mesto.

Ako mesto ďalej uviedlo, prostredníctvom projektu požičiavania bicyklov je možné zapožičať si bicykel a následne ho vrátiť na ktoromkoľvek verejne dostupnom mieste. „Zdieľanie bicyklov je spôsob, ako mať dostupný bicykel kedykoľvek potrebujete, či už na niekoľko minút alebo hodín. Systém funguje cez jednoduchú a interaktívnu aplikáciu, v ktorej si vytvoríte profil a následne môžete využívať dostupné bicykle,“ doplnilo mesto.

Ceny zdieľaných bicyklov sa pohybujú od 1 eur za hodinu za denné bicyklovanie, cez 5 eur za mesačné bicyklovanie s limitom jazdy 30 minút denne počas 30 dní, až po sezónne bicyklovanie, ktoré je spoplatnené sumou 30 eur. „Pri využívaní počas celej sezóny ide o najvýhodnejší balík. Jazdite kedykoľvek a neriešte platby,“ uviedlo mesto na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu