Obľúbenú atrakciu v Bojniciach zničilo počasie. O necelý mesiac už ale opäť otvorí svoje brány


Foto: Obľúbenú atrakciu v Bojniciach zničilo počasie. O necelý mesiac už ale opäť otvorí svoje brány
Galéria: 19 fotiek
Foto: FB/Pieskové sochy Bojnice

Kúpeľné mesto Bojnice nie je len o romantickom zámku, či zoologickej záhrade plnej exotických zvierat. Mesto ponúka aj množstvo ďalších atrakcií, ktoré pobavia nielen malých ale aj veľkých návštevníkov. Jednou z nich z nich je aj výstava pieskových sôch, ktorá prvýkrát otvorila svoje brány v roku 2020. Vznikala pod dohľadom Adama Bakoša, ktorý vytvoril aj Ľadový dóm na Hrebienku a autorom myšlienky je Viktor Reisel.

Po úspechu prvého ročníka, pokračovala sezónna výstava aj v ďalších rokoch. Nosnou témou však zostali počas všetkých ročníkov hrady, zámky a kaštiele, vždy pribudnú aj nové atrakcie. Minulý rok mohli návštevníci obdivovať 13 modelov hradov, kaštieľov ale aj rozprávkových bytostí, ktoré vytvorili z piesku zručné ruky majstrov tesárov. Čím prekvapia tento rok zostáva stále záhadou.

Ako Pieskové sochy v Bojnice už prezradili na svojich stránkach, na novej výstave sa v týchto dňoch usilovne pracovne. „Všetky minuloročné modely sú už definitívne zničené, priviezli sme ďalší kamión piesku, už tvrdo pracujeme na novej výstave,“ upresnili s tým, že ak všetko pôjde tak ako má, kráľovstvo pieskových sôch v Bojniciach otvorí svoje brány už 29.apríla.

Po minulé ročníky zostala výstava otvorená až do jesene, podľa toho ako dovolí práve počasie, ktoré má na životnosť pieskových sôch najväčší vplyv.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu