Na Mierovom námestí v Trenčíne sa môžete ponoriť do minulosti vďaka historickým fotografiám


Foto: Na Mierovom námestí v Trenčíne sa môžete ponoriť do minulosti vďaka historickým fotografiám Foto: www.trencin.sk

V týchto dňoch si na Mierovom námestí v Trenčíne môžete pozrieť výstavu jedinečných fotografií vytvorenú pri príležitosti 30. výročia rozdelenia Československa a vzniku dvoch štátov. Informovalo o tom mesto Trenčín vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook a na svojej stránke.

Fotografie vystavené od 28. marca zachytávajú rôzne momenty zo spoločnej histórie Čechov a Slovákov. Na námestí je umiestnených 130 historických fotografií spolu s komentármi o období ich vzniku.


„Po Uherskom Hradišti, Šumperku, Brne, Prahe a Bratislave expozícia výnimočných fotografií zavítala aj do Trenčína, kde si ju môžete na Mierovom námestí pozrieť do 23. apríla 2023,“ uviedlo mesto Trenčín.



Okrem dôležitých známych momentov môžete medzi fotografiami nájsť aj momentky z bežného života, kultúry a športu, ale taktiež aj dizajnu a priemyselných výrobkov. Uvidíte, ako vítal desaťtisícový dav československých futbalistov ako čerstvých vicemajstrov v júni 1934, rannú toaletu československých vojakov na lodi západnej fronty počas druhej svetovej vojny alebo Alexandra Dubčeka z júna 1968, ktorý skáče zo skokanskej veže na kúpalisku v Santovke.

Pri zostavovaní výstavy čerpala Česká tlačová agentúra nielen z vlastných zdrojov, ale aj z fotobanky Tlačovej agentúry Slovenskej republiky a tlačovej agentúry Profimedia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu