Dubničania by sa vynoveného námestia mohli dočkať už v auguste. Práce podľa mesta pokračujú podľa harmonogramu


Foto: Dubničania by sa vynoveného námestia mohli dočkať už v auguste. Práce podľa mesta pokračujú podľa harmonogramu
Galéria: 9 fotiek
Foto: Mesto Dubnica nad Váhom

Rekonštrukcia námestia pokračuje v súlade s harmonogramom. Novej centrálnej zóny by sa tak obyvatelia ako aj návštevníci Dubnice nad Váhom mali dočkať v auguste. Práce sú aktuálne v polovici. Informovalo o tom mesto na svojich stránkach.  

Podľa slov primátora Dubnice nad Váhom Petra Wolfa ide zatiaľ všetko v zmysle stavebného harmonogramu. Zároveň dodal, že verí, že do centrálnej zóny sa vráti život a nebude viac len tranzitná zón. Mesto ďalej uviedlo,že Dubničania sa môžu tešiť na 2,5-násobne viac zelene, nové vodné prvky, tieniacu techniku, jednotné terasy prevádzok, zelenú pergolovú alej, hlavné pódium, ale takisto aj na nové informačné centrum, ktorého súčasťou budú aj verejné toalety.

Ako mesto ďalej informovalo, rekonštrukcia Námestia Matice slovenskej predstavuje jednu z najväčších investícií mesta posledného obdobia. Oprava centrálnej zóny Dubnice nad Váhom vyjde mestskú kasu na viac ako 2,8 milióna eur, keďže pôvodné práce nebolo možné reklamovať – záručná doba na stavbu uplynula ešte v roku 2016,“ dodala na záver samospráva.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu