V Prievidzi sa rozlúčili s najstarším československým baníkom. Prišla aj čestná stráž


Foto: V Prievidzi sa rozlúčili s najstarším československým baníkom. Prišla aj čestná stráž
Galéria: 4 fotky
Foto: mm

V piatok popoludní do prievidzského Domu smútku smerovali kroky desiatok baníkov. Tí sa prišli rozlúčiť s najstarším československým baníkom Karolom Mikulášom. Prišli mu posledný krát povedať „Zdar Boh“. Okrem kamarátov „od fachu“ sa so svojim otcom, starým otcom ako aj prastarým otcom prišla rozlúčiť rodina a na poslednej rozlúčke nechýbala ani jeho o tri roky mladšia sestra.

Srdce najstaršieho československého baníka Karola Mikuláša dotĺklo v pondelok 13. marca. „Pán Karol Mikuláš ukončil svoju pozemskú púť po 100 rokoch a 8 mesiacoch. Všetci, ktorí sme ho poznali si ho budeme pamätať ako úprimného, poctivého a činorodého človeka. Karolko, budeš nám chýbať, ale uchováme si Ťa vo svojich mysliach a srdciach,“ uverejnil v ten deň na sociálnych sieťach Spolok priateľov bane Nováky.


Vo januári tohto roku si Karol Mikuláš z rúk prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej prevzal štátne vyznamenanie Rád Ľudovíta Štúra 1. triedy za mimoriadne zásluhy o demokraciu a jej rozvoj, ľudské práva a slobody a ich ochranu. Na poslednú rozlúčku Karolovi Mikulášovi poslala Zuzana Čaputová  smútočný veniec, ktorý do Domu smútku priniesla čestná stráž.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu