Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí na breh rieky Nitra pri Nedožeroch-Brezanoch vysypali vyše 600 ton odpadu


Foto: Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí na breh rieky Nitra pri Nedožeroch-Brezanoch vysypali vyše 600 ton odpadu Foto: pixabay.com

Dvojici mužov vo veku 75 a 34 rokov hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.  V Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza na brehu rieky Nitra mali totiž neoprávnene uložiť stavebný odpad, za čo ich polícia obvinila z trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi.Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Podľa zistení polície mal mladší z mužov na pokyn staršieho v období od marca do mája 2022 neoprávnene uložiť a ponechať rôzny stavebný odpad na brehu rieky Nitra. Išlo o 549 kubických metrov odpadu s celkovou hmotnosťou viac ako 658 ton,“ vysvetlila Bárdyová s tým, že obaja muži sa k spáchaniu trestného činu v plnej miere priznali a uznali svoju vinu.

S odpadmi v rozsahu takmer 30-tisíc eur mali neoprávnene nakladať v rozpore s príslušnými právnymi predpismi a trenčiansky policajný vyšetrovateľ predložil návrh na konanie o dohode o vine a treste na oboch mužov prokurátorovi.

Zároveň týmto polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s akýmikoľvek odpadmi je prísne regulované, nakoľko sa tým ohrozujú a poškodzujú environmentálne záujmy spoločnosti a aj osobné záujmy osôb, ktoré sú vlastníkmi pozemku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu