Policajti si posvietili na nezodpovedných vodičov. Za 4 hodiny zistili desiatky priestupkov


Foto: Policajti si posvietili na nezodpovedných vodičov. Za 4 hodiny zistili desiatky priestupkov
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB/Polícia SR-Trenčiansky kraj

Dva okresy Trenčianskeho kraja sa stali v pondelok centrom dopravno-bezpečnostnej akcie. Do ulíc v okresoch Ilava a Trenčín vyrazili desiatky policajtov, ktorí kontrolovali vodičov na cestách. „Na základe zhoršenej situácie na našich cestách, najmä dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu polícia vykonala dnes od 6.00 hod. dopravno – bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi vozidiel pred a počas vedenia vozidla,“ informovali trenčianski policajti na sociálnej sieti.

Ako ďalej polícia doplnila, okrem toho sa zamerali aj na kontrolu dodržiavania maximálnych povolených rýchlostí, používanie bezpečnostných pásov, kontrolu technického stavu vozidla a iných povinností vodiča. „Za 4 hodiny policajti zistili celkom 31 priestupkov. Z tohto počtu, 29 bolo vybavených v blokovom konaní a 2 priestupky boli oznámené na dopravný inšpektorát,“ upresnila polícia.

Počas akcie sa policajti zamerali nielen na vodičov osobných motorových vozidiel, ale kontrolovali aj vodičov nákladiakov a autobusov. „Jeden vodič si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Nafúkal 0,62 promile. Na úseku organizácie pracovného času v doprave policajti zistili 2 priestupky,“ uzavrela polícia s tým, že okrem toho, počas akcie  zistili prečin „Marenie výkonu úradného rozhodnutia“. Podľa našich informácií išlo vodiča, ktorý bol bez “vodičáku” a za volantom nemal čo robiť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu