Na agresívneho pacienta museli privolať políciu. Ten na policajta zaútočil nožnicami


Foto: Na agresívneho pacienta museli privolať políciu. Ten na policajta zaútočil nožnicami Foto: FB Polícia SR Trenčiansky kraj

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, krátko po dvanástej hodine vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne mal ošetrujúci personál problém s pacientom, ktorý sa počas čakania na ošetrenie správal agresívne. Požiadali preto o asistenciu polície. “Po príchode hliadky PMJ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne bol muž opakovane vyzvaný, aby sa upokojil. On však tieto výzvy neuposlúchol a navyše sa snažil prekážať zdravotníkom v ošetrovaní iných pacientov,“ upresnila K. Kuzmová.

Privolaní policajti sa snažili muža upokojiť. „Počas toho ako sa mu v tomto konaní snažil policajt zabrániť tak, že ho chcel posadiť na stoličku, kde pôvodne sedel, páchateľ začal klásť aktívny odpor. Zobral do ruky chirurgické nožnice, ktoré boli položené na stole a zahnal sa s nimi smerom do tváre policajta. V tomto konaní mu zabránil druhý člen hliadky tým, že mu zachytil ruku, v ktorej zvieral nožnice,“ doplnila trenčianska policajná hovorkyňa s tým, že následne bol agresívny pacient policajtmi spacifikovaný.

Podľa polície, muž mal opletačky so zákonom už aj v minulosti.Muž bol súdne trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť,“ uviedla K.Kuzmová a dodala, že mu v dychu namerali 2,48 promile alkoholu. Skončil v cele policajného zaistenia a až po jeho vytriezvení  mohli byť s ním vykonané ďalšie procesné úkony. „Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo dostatočne odôvodnené 43 ročnému mužovi vzniesť obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa,“ uzavrela K. Kuzmová. S tým, že v prípade dokázania viny mu tentoraz hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu