V Dubnici nad Váhom čistili ulice od reklamného smogu. Odstraňovali 16 reklamných pútačov


Foto: V Dubnici nad Váhom čistili ulice od reklamného smogu. Odstraňovali 16 reklamných pútačov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Marián Michalko

Mesto Dubnica nad Váhom sa do boja s nelegálnymi reklamnými stavbami pustilo už pre niekoľkými rokmi. „Ten proces začal ešte na prelome rokov 2019 až 2020. V prvej várke okolo roku 2021 sme už prvé billboardy odstraňovali,“ informoval primátor mesta Peter Wolf s tým, že je rád, že niekoľkoročný boj s vizuálnym smogom má svoje výsledky. „Dnes odstránime 16 reklamných stavieb. Mám z toho veľkú radosť, pretože tento boj je administratívne náročný,” povedal P. Wolf.

Primátor vysvetlil, že v meste už odstránili viac ako sto reklamných pútačov a priznal, že to nebola ľahké úloha. „Museli sme zmapovať výskyt reklamných stavieb, zistiť ich vlastníkov, aj vlastníkov pozemkov, na ktorých stáli. Vzápätí sme ich začali vyzývať, aby predložili stavebné povolenie, alebo iné užívacie právo k pozemku,“ opísal P. Wolf a dodal, že mnohí vlastníci sa vyhýbali komunikácii s mestom, či posúvali stavby alebo menili sa ich majitelia.

Ako Peter Wolf uviedol, mesto stálo odstraňovanie reklamných pútačov, ktoré mnohé boli navyše v zlom technickom stave a dokonca život ohrozujúce, nemalé peniaze. Prezradil, že náklady sa doposiaľ vyšplhali na viac ako 4 tisíc eur. Tie bude podľa slov primátora mesto vymáhať od majiteľov nelegálnych reklamných stavieb. „Takýmto majiteľom mesto uloží pokutu a pošle faktúru za náklady, za ktoré stavby miesto nich odstránilo,“ uzavrel P. Wolf.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu