Hrozivý útok psa na trenčianskom sídlisku. Napadnutá žena skončila v nemocnici


Foto: Hrozivý útok psa na trenčianskom sídlisku. Napadnutá žena skončila v nemocnici Foto: mm

Trenčianski policajti boli vo štvrtok krátko pred 19.hodinou privolaní na najväčšie trenčianske sídlisko Juh. „Policajti v Trenčíne vyšetrujú prípad napadnutia 54-ročnej ženy psom rasy Americký stafordšírsky teriér,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Obyvatelia z paneláku pred ktorým k útoku došlo opísali dramatické okamihy. „Počul som len krik a potom zúrivé štekanie psa, tak som vyšiel na balkón. Na chodníku už boli nejakí ľudia a ratovali ženu, ktorú mal dotrhať nejaký pes a hneď prišli aj policajti. Na chodníku bolo veľa krvi, policajti to celé opáskovali,“ opísal jeden z obyvateľov sídliska. Podľa ďalších svedkov sa mal pes zahryznúť bezbrannej žene najskôr do stehna, strhnúť ju na zem a tam mal podľa slov svedkov ďalej hrýzť ženu do tváre.

Ako informovali trenčianski policajti zranenia, ktoré pes žene spôsobil, si vyžiadali jej okamžitú hospitalizáciu. „Na urgentnom príjme sme ošetrili ženu po napadnutí psom, pacientka bola následne prevezená na vyššie pracovisko,“ prezradila hovorkyňa trenčianskej nemocnica Martina Holecová. Podľa našich informácií napadnutá žena bola prevezená z trenčianskej nemocnice do nemocnice v Bratislave.

Prípadom sa zaoberá polícia, tá začala trestné stíhanie  vo veci prečinu Ublíženie na zdraví. „Uvedený prípad je v štádiu vyšetrovania a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom jeho náležitého objasnenia,“ uzavrela K. Kuzmová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu