Taxikára v Handlovej okradli a vyhrážali sa fyzickým násilím. Za svoj čin môžu skončiť vo väzení až na osem rokov


Foto: Taxikára v Handlovej okradli a vyhrážali sa fyzickým násilím. Za svoj čin môžu skončiť vo väzení až na osem rokov Foto: ilustračný záber, Polícia SR-Trenčiansky kraj

Nočná služba jedného z handlovských taxikárov sa zmenila v okamihu na nočnú moru. K nič netušiacemu vodičovi taxislužby nastúpili krátko po 2.00 hodine ráno v Handlovej  do taxíka na zadné sedadlá dvaja muži pod vplyvom alkoholu, ktorí ho požiadali o odvoz.

Vodič ich odviezol na požadovanú ulicu, kde jeden z mužov z vozidla vystúpil, pričom druhý z mužov začal vodičovi vulgárne nadávať. Potom ako sa vrátil prvý z mužov po pár minútach do vozidla, si sadol dopredu na sedadlo spolujazdca a vodičovi taxíka oznámil, že ich bude viesť zadarmo,“ prezradila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Polícia jedným dychom doplnila, že muži následne taxikárovi prikázali, aby ich odviezol na inú ulicu v Handlovej a počas cesty mu opäť vulgárne nadávali a opakovali, že ich vezie zadarmo. „Od taxikára mali pýtať peniaze s tým, že aj keď im dá celú tržbu, už z miesta ich vyloženia neodíde. Poškodený im zo strachu o svoj život dal štyri bankovky v hodnote 5 €,“ pokračovala K. Kuzmová.


Agresivita u mužov sa stupňovala, jeden z páchateľov mal podľa polície druhému povedať: ,,Poďme ho vytiahnuť z auta, aj keby ti dal celú buksu, nemôžeme ho odtiaľto pustiť,“ opísala K. Kuzmová s tým, že po vystúpení jedného z páchateľov z taxíka, mu vystrašený taxikár odovzdal drobné mince. „V strachu o svoj život uviedol, že mu peniaze dáva dobrovoľne, nemusí mu ich vracať a na políciu nepôjde. Páchateľ na to zareagoval tak, že prikázal druhému mužovi, aby taxikára z vozidla vytiahol. Ten príkaz poslúchol, vystúpil z vozidla a prešiel k dverám vodiča, ktoré aj pootvoril,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa.

Tento krátky okamih, kedy boli obaja muži mimo vozidla, využil prepadnutý taxikár, z miesta činu rýchlo ušiel a obrátil sa na mužov zákona. Tým sa dvojicu mužov podarilo do pár hodín stotožniť a zlapať. „Okrem psychickej ujmy bola taxikárovi konaním páchateľov spôsobená škoda vo výške 120 eur,“ doplnila K. Kuzmová a dodala, že dvojica bola podrobená aj dychovej skúške, ktorá skončila u jedného s výsledkom 2,15 a u druhého 1,40 promile alkoholu.

Obom mužom v prípade dokázania viny  hrozí, že strávia za mrežami až 8 rokov. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Prievidzi 29 a 26 ročných páchateľov zadržal a po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil zo zločinu Lúpež.,“ uzavrela trenčianska policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu