Dojímavý odkaz policajtov svojmu kolegovi, ktorý tragicky zahynul pri páde lietadla


Foto: Dojímavý odkaz policajtov svojmu kolegovi, ktorý tragicky zahynul pri páde lietadla
Galéria: 10 fotiek
Foto: mm

Pri tragickej nehode vyhasol život skúseného a ostrieľaného pilota a inštruktora z leteckej školy Mariána Oravca, ako aj ďalších troch mužov, ktorí s ním boli v tom čase na palube lietadla. Na miesto nehody okamžite smeroval aj majiteľ trenčianskej leteckej školy Ján Klačman, kde si Martin Oravec robil  základný kurz. Vo vzduchu mali aj svoje lietadlá. Ako prezradil, nebol priamo na mieste dopadu a rovnako ozrejmil, že to, čo mohlo nehodu spôsobiť, je vyslovene v rovine špekulácií. „Tých faktorov môže byť množstvo. Myslím si iba, že môžeme vylúčiť počasie, tiež som v ten deň lietal a počasie bolo úplne v poriadku,“ skonštatoval J. Klačman.


Táto nehoda otriasla aj policajným zborom. Stratili pri nej nielen kolegu, ale aj kamaráta Romana Zlatovského. Ten slúžil v trenčianskej Pohotovostnej motorizovanej jednotke od roku 2018. „V zlomku sekundy sme prišli o kolegu a kamaráta, ktorého sme mali radi. Lietanie bolo jeho vášňou. Žil pre lietanie a bohužiaľ to, čo mal najradšej, to sa mu stalo osudným. Chcel sa stať pilotom. Miloval, keď sa mohol vznášať vysoko v oblakoch a pozorovať svet z vtáčej perspektívy,“ uviedla K. Kuzmová a v mene všetkých kolegov mu adresovala dojímavé slová.


„Roman bol si veľmi mladý, mal si len 26 rokov, bol si plný života a ešte si si len začal plniť svoje plány. Bohužiaľ, krutý osud ich pretrhol a už sa budeš na nás - svojich kolegov policajtov pozerať len zhora. Ver, že na Teba nikdy nezabudneme a navždy ostaneš v našich srdciach! Dávaj na nás zhora pozor! My na Teba budeme spomínať ako na super chlapa, kolegu a kamaráta,“ uzavrela K. Kuzmová.



Ku tragédii došlo v stredu krátko pred treťou hodinou popoludní pri obci Trenčianske Stankovce. Na mieste prebiehali do neskorých nočných hodín prvotné vyšetrovacie úkony, v ktorých sa pokračovalo aj vo štvrtok.
„Aj napriek rýchlemu príchodu všetkých záchranných zložiek na miesto, 4 mužom, ktorí tvorili posádku lietadla, žiaľ už nedokázali pomôcť,“ povedala K. Kuzmová a doplnila, že na miesto nešťastia boli privolaní pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru, ktorí by mali bližšie objasniť okolnosti a príčiny tejto tragédie.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu