Bánovce nad Bebravou sa koncom augusta prenesú do stredoveku: Festival Villa Ben sa uskutoční aj tento rok


Foto: Bánovce nad Bebravou sa koncom augusta prenesú do stredoveku: Festival Villa Ben sa uskutoční aj tento rok Foto: FACEBOOK/Stredoveký festival VILLA BEN

Festival Villa Ben sa opäť uskutoční v mestskom parku v Bánovciach nad Bebravou. Aj tento rok ponúkne 20. augusta rytierske súboje, lukostreľbu, historické palné zbrane, remeselníkov či ohňovú šou.

„Začíname o 9.30 h slávnostnou salvou a úvodným sprievodom mestom. Samozrejmosťou budú opäť šermiari rôznych štýlov. Zavíta k nám skupina Vir Fortis zo Zvolena, ktorá okrem programu pre deti predvedie aj šermiarske zdatnosti,“ uvádza organizátor Krystof Balut. 

Medzi účinkujúcimi je aj skupina Siváci z východu a z Poľska opäť prídu bojovníci zo skupiny Czarna Zmij a Jomsborg. „Dobový život odprezentuje aj mnohopočetný nitriansky Satyros. Chýbať nebudú ani šikovní lukostrelci z Aquilas. Celé to odpáli dobový spolok Morová rana a večerným prekvapením bude skupina Taurus Arte so svojím nezvyčajným vystúpením,” dodal Balut s tým, že opäť prídu mladí kováči s ohromnou vyhňou, priadka, drevorezbári, výrobca bubnov, kožiar, nožiar, tkáčka, cinár, keramikár, košikár, výrobkyňa mydielok, výrobcovia hračiek a, samozrejme, tovariš s výbavou pre mladých rytierov.

Novinkou na festivale je aj detský kútik, záver podujatia bude patriť ohňovej šou v podaní Sokoliarov Aquila z Bojníc. 

Miesto: -
Dátum: 20.08.2022 - 09:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu