V Čičmanoch osadili turistickú mapu v historickom stojane, ktorý je jediný svojho druhu v prievidzskom okrese


Foto: V Čičmanoch osadili turistickú mapu v historickom stojane, ktorý je jediný svojho druhu v prievidzskom okrese

Značkári z Klubu slovenských turistov z Prievidze osadili novú turistickú mapu v Čičmanoch. „Skupina pod vedením Jána Ďuricu osadila v 14. augusta 2022 v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a so starostkou obce Ivetou Michalíkovou nový turistický smerovník a turistickú mapu v historickom stojane, ktorý je jediný svojho druhu v prievidzskom regióne,“ uvádza Klub slovenských turistov (KST) na sociálnej sieti. 

Rekonštrukcia stojanu trvala približne mesiac aktívnej práce, za ktorú zodpovedal Ján Ďurica. „Historický stojan bol v minulosti na inom nevhodnom mieste. Preto sa značkári rozhodli premiestniť ho na miesto, ktoré históriou žije,“ dodáva KST s tým, že po diskusii sa rozhodli pre obec Čičmany.

Cez Čičmany prechádza aj najdlhšia trasa Slovenska z Dukly do Devína – medzinárodná trasa E8. „Už počas osádzania bolo jasné, že rozhodnutie bolo správne. Počas samotného osádzania sa pri mape pristavila desiatka turistov a všetci miestny obyvatelia, ktorí obcou prechádzali. Na nový smerovník ešte pribudnú nové smerovky, ktoré sú v poradovníku u výrobcu,“ doplnili na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu