Autá, hudba a elegantné dámy z obdobia Prvej republiky oživí v centre Trenčína ďalšia Hudobná nedeľa


Foto: Autá, hudba a elegantné dámy z obdobia Prvej republiky oživí v centre Trenčína ďalšia Hudobná nedeľa
Galéria: 2 fotky
Foto: KIC Trenčín

Mierové námestie sa v nedeľu opäť prenesie do minulosti. Hudobná nedeľa 29. júla sa bude totiž niesť v duchu Prvej republiky. Aj takýmto spôsobom si Trenčín pripomenie 100. výročie vzniku prvej Československej republiky.

V centre mesta tak počas dňa stretnete elegantné dámy zo zámku Lednice na Morave odeté do klasickej módy začiatkov 20. storočia. O atmosféru sa skvelou hudbou postará aj C. a K. dychový komorný orchester.

C. a K. dychový komorný orchester sa špecializuje na repertoár vojenských hudieb rakúsko-uhorskej armády. Na koncerte zaznie dobová pochodová a tanečná produkcia orchestra.

Návštevníkov zaujme aj vystavené historické automobily Aero 662 cabrio, ktoré vyrobili v roku 1931, Aero 30 cabrio vyrobené v roku 1937 a Peugeot 201 z roku 1930.


Návštevníkov poteší aj výstava s názvom Koniec Belle Epoque zameraná a život v meste do roku 1918

„Život v Trenčíne do roku 1918 priblíži výstava Koniec Belle Epoque. Zostavil ju historik PhDr. Vlastimil Hábl. Trenčín bol na prelome 19. a 20. storočia s 1176 príslušníkmi armády a žandárstva po Bratislave, Komárne, Košiciach a Prešove piatym najväčším posádkovým mestom na Slovensku.  Vojaci zohrávali progresívnu úlohu pri uvádzaní nových vynálezov i foriem zábavy do provinčného Trenčína,“ informovalo Mesto Trenčín.


Miesto: Mierové námestie, Trenčín
Dátum: 29.07.2018 - 17:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KIC Trenčín