27-ročný Matej šiel na Babete z Ilavy do Pruského aj 3,10 promile alkoholu, teraz čelí obvineniu


Foto: 27-ročný Matej šiel na Babete z Ilavy do Pruského aj 3,10 promile alkoholu, teraz čelí obvineniu Foto: ilustračná

Polícia zadržala 27-ročného Mateja z okr. Ilava, ktorý jazdil na Babete po ceste medzi Ilavou a Pruským s 3,10 promile alkoholu v dychu.

Policajná hliadka zastavili vodiča 16. júna v čase okolo 1:20 na ceste II/574 pred obcou Savčina. Vodič šiel smerom z Ilavy na obec Pruské. Počas bežnej kontroly podrobila hliadka vodiča na motocykle zn. Babeta dychovej skúške. 27-ročnému Matejovi namerali v dychu 1,49 mg/l alkoholu v krvi, čo predstavuje hodnotu 3,10 promile.

Matej teraz čelí obvineniu z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny hrozí nezodpovednému vodičovi trest odňatia slobody až na jeden rok.


Polícia opäť apeluje na vodičov, aby nešoférovali pod vplyvom.

„Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia takéto kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi bude naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín