Tragická nehoda na železničnom priecestí: vlak auto tlačil niekoľko metrov, 31-ročný vodič neprežil


Foto: Tragická nehoda na železničnom priecestí: vlak auto tlačil niekoľko metrov, 31-ročný vodič neprežil Foto: KR PZ Trenčín

Na železničnom priecestí v Bánovciach nad Bebravou dnes ráno, 5. júna, vyhasol život mladého 31-ročného vodiča. Nehoda sa stala na železničnom priecestí so zvukovou a svetelnou signalizáciou, ktoré však nemá závory.

Osobné auto sa na priecestí zrazilo s osobným motorovým vlakom. 31-ročný Marek z okr. Bánovce nad Bebravou vošiel autom zn. Škoda Octavia do koľajiska práve vtedy, ke´d ním prechádzal osobný vlak.

Vlak po zrážke tlačil vozidlo ešte niekoľko desiatok metrov. 31-ročný vodič zostal po zrážke zakliesnený v aute a na mieste podľahol zraneniam, ktoré neboli zlúčiteľné so životom. Polícia podrobila 27-ročného rušňovodiča dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok.

Vo vlaku sa počas nehody nachádzalo asi 30 cestujúcich, nik nich sa vážne nezranil. Presné príčiny udalosti polícia stále vyšetruje.


„Vec si na mieste prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecné ohrozenie a prečinu usmrtenie,“ informovala Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. 

Polícia v tejto súvislosti pripomína vodičom, aby nepodceňovali bezpečnosť pri prejazde železníčným priecestím. Treba si uvedomiť, že stret s vlakom sa končí takmer vždy smrťou účastníka cestnej premávky. 

„Nezabudnite: Vo vzdialenosti 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní je vodič povinný jazdiť rýchlosťou najviac 30 km/h. Ak svieti prerušované biele svetlo, vodič je povinný 50 m pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní jazdiť rýchlosťou najviac 50 km/h. Jazdite bezpečne,“ doplnila polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu