Podchod na Hasičskej ulici ožil farbami, umelci jeho steny ozdobili maľbami dominánt mesta


Foto: Podchod na Hasičskej ulici ožil farbami, umelci jeho steny ozdobili maľbami dominánt mesta
Galéria: 30 fotiek
Foto: Mesto Trenčín

Podchod na Hasičskej ulici v Trenčíne sa v sobotu, 19. mája, zmenil na nepoznanie. Postarali sa o to šikovní umelci počas podujatia Fest ART Trenčín, ktoré zorganizovalo občianske združenie Face2bass Klub.

Mladí umelci pri zdobení stien podchodu využili nie len štetce a farby, ale aj spreje a predovšetkým svoju kreativitu a zručnosti.

Okrem podchodu mali lokálni i zahraniční umelci k dispozícii aj vyhradený priestor na parkovisku pri bývalej Kolibe na Mládežníckej ulici. V rámci sprievodného programu boli totiž pre návštevníkov pripravené aj chillout a gastro zóna, market a o atmosféru sa postaral aj hudobný sprievod DJ-ov.


„Nevidel som tam ani jednu zamračenú tvár a každý, kto išiel okolo, sa usmieval. To bol pre mňa pocit zadosťučinenia a toho, že som spravil niečo pre moje rodné mesto,“ povedal autor myšlienky obnoviť steny podchodu novými farbami a obrazmi - Trenčan Filip Ovádek.

Pri maľovaní obrazov na steny si každý z umelcov vybral niektorú z dominánt Trenčína a stvárnil ju podľa svojich predstáv.

Medzi umelcov, ktorí spestrili výzor podchodu patria: Rastislav “Nomad” Jakubek, Albinus Grammar, Juraj Holman, Peter a Viky Štuller, Dominika Šikulincová, Filip Ovádek, Jaroslav Šedivý, Miroslav Patay, Zuzana Forgáčová, Kristina Mičová, Daniela Dolinská, Ivan Jakušovský, Igor Gavenda, Pavol Seriš, Sandra Popaďaková a Martin Dráb.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trenčín