Pri zrážke 3 áut pri obci Trenčianske Stankovce v sobotu nad ránom vyhasol život 67-ročného vodiča


Foto: Pri zrážke 3 áut pri obci Trenčianske Stankovce v sobotu nad ránom vyhasol život 67-ročného vodiča
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR PZ Trenčín

V sobotu nad ránom došlo k ďalšej tragickej nehode v Trenčianskom kraji. Na ceste I/9 v katastrálnom území obce Trenčianske Stankovce vyhasol pri zrážke troch áut život 67-ročného vodiča.

37-ročný vodič z Handlovej šiel v sobotu nad ránom, okolo 5:30, po ceste I/9 v smer od Drietomy na Bánovce nad Bebravou. Zo zatiaľ neznámych príčin prešiel vozidlom CW Golf vľavo do protismeru, kde narazil ľavou prednou časťou narazil do bočnej strany protiidúcej jazdnej súpravy Volvo s návesom Krone, ktorú viedol 30-ročný vodič z okr. Svitavy. Jazdnú súpravu v dôsledku nárazu odhodilo do protismeru, kde narazila do vozidla Škoda.

„V dôsledku nárazu jazdnú súpravu skrútilo, následne prešla šmykom do protismeru, kde do jej pravej prednej časti narazilo vozidlo Škoda, ktoré viedol vodič 67-ročný Emil z okr. Trenčín (jazdil v smere od Drietomy na Bánovce nad Bebravou) Po náraze vozidlo Škoda odhodilo vpravo mimo cestu, kde sa prevrátilo na strechu. Jazdná súprava ostala stáť na kolesách na ceste I/9,“ uviedla Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Pri nehode utrpel 67-ročný Emil zranenia, ktorým aj napriek snahe záchranárov podľahol vo vozidle RZP. Dvaja zvyšní vodiči utrpeli utrpeli ľahšie zranenia a hneď po ošetrení vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne ich prepustili.

Dopravní policajti oboch vodičov podrobili dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok. Prítomnosť alkoholu v krvi zosnulého vodiča budú zisťovať pri pitve.


Dopravu počas dokumentovania nehody riadili policajti. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Na mieste bola prítomní aj znalec z odboru dopravy. Predbežná škoda na vozidlách je vyčíslená na 50 000 eur.

 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín