Víkend sa na cestách Trenčianskeho kraja začal tragicky, pri obci Ivanovce zahynul 38-ročný vodič


Foto: Víkend sa na cestách Trenčianskeho kraja začal tragicky, pri obci Ivanovce zahynul 38-ročný vodič
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Trenčín

V piatok, 18. mája, pred polnocou došlo k tragickej nehode na ceste I/61 v katastri obce Ivanovce. Zahynul pri nej 38-ročný vodič, otec dvoch detí.

Podľa doterajších informácií polície šiel 20-ročný Matúš z Krajného, vodič Audi A4, smerom od Trenčína na Nové Mesto nad Váhom. Počas jazdy začal obiehať pred ním idúce auto. Počas obiehania však začal brzdiť a prešiel do protismeru.

„Začal predbiehať pred ním idúce vozidlo a pri začatom predbiehajúcom manévri prešiel do stredu cesty, začal havarijne brzdiť a následne celým vozidlom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom Škoda Felícia,“ informovala Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne. 

38-ročný Martin z Trenčína, ktorý šoféroval Felíciu sa už nedokázal zrážke vyhnúť aj napriek snahe. Obe vozidlá odhodilo po zrážke mimo cesty. Vodič Audi sa zranil ľahko. Vodič Felície, bohužiaľ, na mieste nehody podľahol zraneniam.


Vo vozidle Audi sa nachádzali počas nehody ďalšie 3 osoby, z toho dvaja spolujazdci utrpeli len ľahké zranenia a po ošetrení ich prepustili z Fakultnej nemocnice. 21- ročný spolujazdec však s ťažšími zraneniami ostal v nemocnici.

Dopravní policajti podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok. Na mieste mu polícia zadržala vodičský preukaz. Vyšetrovatelia tiež nariadili odber krvi vodičovi Felície, aby sa vylúčilo požitie alkoholu aj u neho.

Celková škoda, ktorá pri nehode vznikla, je zatiaľ vyčíslená na 4 500 eur. 

„Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Trenčína začala trestné stíhanie vo veci prečinu „usmrtenie“ v súbehu s prečinom ublíženie na+ zdraví. Príčina a miera zavinenia tejto tragickej dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Trenčín