Trenčín kvitne: Holandská spoločnosť pre mesto vytvorila špeciálnu zmes kvetín červeno-bielej farby


Foto: Trenčín kvitne: Holandská spoločnosť pre mesto vytvorila špeciálnu zmes kvetín červeno-bielej farby Foto: Mesto Trenčín

Mesto Trenčín tento rok vysadilo v centre viacero kvetín, ktoré na prelome marca a príla začali kvitnúť. Mesto v centre vysadilo okolo 75 tisíc cibuľovín v rôznych farbách.

Veľkú pozornosť upútala predovšetkým červeno-biela kombinácia kvetov pri fontáne neďaleko Základnej umeleckej školy K. Pádivého. Táto zmes kvetín vznikla špeciálne pre mesto Trenčín a 26. apríla ju slávnostne uviedli do života primátor mesta Richar Rybníček a majiteľ holandskej spoločnosti Verver Export, ktorá zmes vytvorila a dodala.

Slávnosť sa konala aj za účasti významných predstaviteľov samospráv zo Slovenska aj Česka, ktorí do mesta zavítali na Jarnú slávnosť cibuľovín.


„Na objednávku mesta, aby tu rástli kvety vo farbách Trenčína, sme namiešali špeciálnu zmes so štyroch druhov cibuľovín.  Najskôr kvitli biele krokusy spolu s nízkymi červenými tulipánmi a v druhej fáze vysoké červené tulipány a biele narcisy.  Zmes dostala meno Trenčín, lebo takáto zmes sa ani v štruktúre zloženia cibuliek, ani vo farbe nikdy predtým v rámci Európy nevysadila,“ povedal zástupca holandskej spoločnosti na Slovensku a zároveň autor projektu Slovensko kvitne Vlado Oravec.

Majiteľ spoločnosti Verver Export uviedol, že špeciálnu zmes kvetín s názvom Trenčín zaradia aj do svojho katalógu medzi doterajšie ponuky a budú ju prezentovať aj v ďalších mestách Európy.

Holandská spoločnosť zároveň mestu venovala aj zmes ľalií a poľných kvetov, ktorú 26. apríla vysadili do časti stredového zeleného pásu na Ul. M. Rázusa a kvitnúť by mala už o dva mesiace.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trenčín