Trenčianska elektrická železnica pozýva na jazdu špeciálnou Veľkonočnou električkou už 1. apríla


Foto: Trenčianska elektrická železnica pozýva na jazdu špeciálnou Veľkonočnou električkou už 1. apríla Foto: facebook.com/trencianskazupa

Aj počas veľkonočných sviatkov nás v Trenčianskom kraji čakajú zaujímavé aktivity a atrakcie. Ak plánujete výlet, inšpirovať sa môžte aj historickou veľkonočnou električkou Trenčianskej elektrickej železnice.

Už na Veľkonočnú nedeľu, ktorá je tento rok 1. apríla, vás pozývame na Veľkonočnú jazdu v sprievode folklórnej skupiny Bosoráci. Vďaka podujatiu sa môžete odviezť z Trenčianskej Teplej do mesta Trenčianske Teplice špeciálnou nostalgickou električkou a pozrieť si mesto.

Nie je to však posledná špeciálna jazda, na ktorú sa môžete tešiť. Spoločnosť Trenčianska elektrická železnica si ich pripravila viacero.

„Príležitostné nostalgické jazdy sme vyberali z obľúbených podujatí z minulých rokov. Za sebou máme už dve takéto jazdy. Prvú jazdu električky v tomto roku si na sviatok Troch kráľov vychutnala takmer tisícka cestujúcich, čo bolo pre nás príjemným prekvapením. Druhá jazda sa konala pri príležitosti polročného vysvedčenia,“ uviedol riaditeľ TREŽ, n. o., Dušan Nosál.

Napríklad 5, mája sa môžete odviezť na Svätofloriánskej eleektričke, ktorá sa bude niesť v znamení hasičských sirén, keďže si pripomenieme sviatok sv. Floriána - patróna hasičov. Začiatkom júna nás čaká Medzinárodný deň detí so zaujímavým programom a v septembri nás TREŽ opäť pohostí na tradičnej súťaži vo varení gulášu. V tomto roku nebude chýbať ani Mikulášska električka, ktorá sa vlani tešila veľkému úspechu.


V letných mesiacoch bude lektrička premávať opäť pravidelne, a to už od 16. júna.  

Odchody električky budú zosynchronizované so železničným grafikonom a príchodom vlakov do Trenčianskej Teplej. Jazdu električkou môžu využiť nielen pravidelný cestujúci ako spoj, ale aj turisti, ako atrakciu pri návšteve kúpeľného mesta Trenčianske Teplice.

Pre milovníkov histórie pripravila spoločnosť možnosť prezrieť si útroby depa električky, kde je nainštalovaná expozícia dopravného múzea a množstvo zaujímavých predmetov z dávnej minulosti električky.

Ukončenie letnej sezóny TREŽ je naplánované na 2. septembra 2018.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj