Sociálny taxík vozí dôchodcov po Púchove len za jedno euro. Absolvoval už vyše 5-tisíc jázd


Foto: Sociálny taxík vozí dôchodcov po Púchove len za jedno euro. Absolvoval už vyše 5-tisíc jázd Foto: Facebook/Mesto Púchov - oficiálna stránka

Služba sociálneho taxíka funguje v meste Púchov už viac ako tri roky. Svoje prvé jazdy mal 1. februára 2021. Taxík môžu využívať všetci občania vo veku nad 65 rokov (vrátane), s trvalým či prechodným pobytom v meste Púchov a s preukazom ťažko zdravotne postihnutých (ŤZP). Za jednu jazdu zaplatíte jedno euro, no zakúpiť si môžete aj cestovnú poukážku v hodnote 5 eur priamo u šoféra taxíka.

Vo štvrtok 16. mája absolvovalo vozidlo sociálneho taxíka svoju 5-tisícu jazdu a odviezlo pani Šedú do zdravotníckeho zariadenia Nemocnice s poliklinikou Zdravie v Púchove.

„Počet jázd sociálneho taxíka je priamou spätnou väzbou od vás, občanov mesta Púchov, ktorí túto službu pravidelne využívate, o jej kvalite, vašej dôvere, spokojnosti a profesionálnom prístupe dispečera a šoféra sociálneho taxíka. Veľmi si to vážime a veríme, že sociálny taxík vám i naďalej uľahčí cestu k lekárovi či na úrady, a zabezpečíme Vám tak bezpečnú a komfortnú jazdu,“ uvádza mesto na svojej webovej stránke.

Foto: Mesto sa poďakovalo dispečerovi prepravnej služby patriacej pod Oddelenie školstva a sociálnych vecí MsÚ Púchov Marekovi Ďuríkovi. Zdroj: Facebook/Mesto Púchov - oficiálna stránka

Služba je dostupná každý pracovný deň v čase od 6:30 do 14:30 hod. Jazdu sociálnym taxíkom si môžu klienti objednať najneskôr deň vopred na telefónnom čísle 0904 370 525.

Prečítajte si viac: