Mesto Trenčín pristúpilo k odťahovaniu vrakov, ale aj tých áut, ktoré parkovaním blokujú premávku


Foto: Mesto Trenčín pristúpilo k odťahovaniu vrakov, ale aj tých áut, ktoré parkovaním blokujú premávku Foto: Mesto Trenčín

Pracovníci úradu mobility MsÚ Trenčín skontrolovali ulice mesta a vyzvali majiteľov 11 áut, ktoré svojím vzhľadom možno považovať za vraky, aby sa do 60 dní postarali o svoje vozidlá. Tieto autá svojím stavom ohrozujú životné prostredie.

Ak majitelia áut do stanovenej lehoty nepodniknú žiadne kroky, mesto dá vraky odtiahnuť na určené parkovisko. Ak sa ani po ďalších 30 dňoch ich majitelia neprihlásia, na základe súhlasu okresného úradu a vyhlásenia vozidla za staré, bude vozidlo zošrotované.

Na výzvu mesta zatiaľ reagovali len 2 majitelia vozidiel. 4 autá už dalo mesto odtiahnuť, pre ostatných platí stále 60-dňová lehota.

„Iný postup zvolí mesto, ak dlhodobo odstavené vozidlo už preukázateľne poškodzuje životné prostredie. V tom prípade bude takéto vozidlo bezodkladne odtiahnuté. Odťahovú službu vrakov v oboch prípadoch (ak vozidlo ohrozuje a aj ak vozidlo poškodzuje životné prostredie) pre Mesto zabezpečuje na základe zmluvy spoločnosť Kolman z Dubnice nad Váhom,“ uvádza mesto Trenčín.



Mesto pristúpilo aj k veľmi rýchlemu odťahovaniu vozidiel, ktoré tvoria prekážku v cestnej doprave.

Na tento účel zabezpečilo mesto zmluvu so spoločnosťou ODŤAH TISO. Preto mesto odporúča vodičom, aby parkovali obozretne a na vyznačených parkovacích miestach, inak môže byť ich auto odtiahnuté.

„Ak evidujete vo vašom okolí vozidlá, ktoré treba riešiť, oznámte to, prosím, na Útvar mobility MsÚ Trenčín, tel. č. 032/6504 421 alebo mailom na adresu slavomira.gaborova@trencin.sk,“ dodáva mesto Trenčín. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trenčín