Počuli ste už o háčkovaných chobotničkách? Celosvetový projekt má úspech aj v považskobystrickej nemocnici


Foto: Počuli ste už o háčkovaných chobotničkách? Celosvetový projekt má úspech aj v považskobystrickej nemocnici Foto: archív mesto Považská Bystrica

Celosvetový projekt pre predčasne narodené deti, má úspech aj v Považskej Bystrici. Malým pacientom v považskobystrickej nemocnici pomáhajú usmievavé háčkované chobotnice.

Malé háčkované zvieratká pomáhajú novorodeniatkam v zotavovaní, pretože pripomínajú pupočnú šnúru a bezpečné prostredie maminho bruška. Bábätká, ktorým vložili do inkubátora háčkovanú chobotničku, mali pravidelný srdečný tep, lepšie dýchali a mali vyššiu hladinu kyslíka v krvi. Tým, že sa cítili v bezpečí a boli pokojnejšie, sa znížil aj počet vytiahnutých hadičiek a rôznych zavedených katétrov,“ ozrejmila považskobystrická samospráva na svojich stránkach.

Mesto jedným dychom doplnilo, že chobotničky, ale aj ďalšie nádherné veci uháčkovala Zdenka Bazalová, ktorá sa rozhodla ich venovať Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica. „Ďakujeme za záujem a ochotu podporiť takúto krásnu myšlienku,“ adresovala mesto slová vďaky darkyni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu