Najväčšia slovenská banka bude mať výpadok. Cez víkend si radšej so sebou zoberte hotovosť


Foto: Najväčšia slovenská banka bude mať výpadok. Cez víkend si radšej so sebou zoberte hotovosť Foto: Slovenská sporiteľňa

Najväčšia slovenská banka upozorňuje svojich klientov na odstávku viacerých služieb. Naplánovanú majú údržbu systému a vylepšovanie bankových služieb. V dôsledku odstávky nebudú fungovať bankomaty a taktiež budú v obmedzenom režime aj kreditné a debetné karty. Slovenská sporiteľňa o tom informovala na svojom webe.

Počas nasledujúceho víkendu, v noci z piatka na sobotu 12. až 13. apríla a v sobotu 13. apríla počas celého dňa bude nedostupná väčšina služieb banky. „Odporúčame vám, aby ste sa na odstávku pripravili napríklad výberom hotovosti. Naše bankomaty budú nedostupné a debetné aj kreditné karty budú fungovať v obmedzenom režime,“ priblížili zo Slovenskej sporiteľne na webovej stránke.

Ako z banky ďalej informovali, v piatok tesne pred polnocou nebudú fungovať kreditné karty, v sobotu tesne po polnoci budú v obmedzenom režime fungovať debetné karty a niektoré transakcie môžu byť zamietnuté. Obmedzenie v tomto čase sa dotkne aj výberov hotovosti z bankomatov iných bánk, platieb kartou v obchodoch a na internete, ako aj platieb mobilom a hodinkami cez Google Pay, Apple Pay a cez iné smart aplikácie na platby.

Ak sa cez víkend chystáte von, pripravte si hotovosť. Ani počas celej soboty nebude možné peniaze na účet vkladať, ani ich vyberať prostredníctvom mobilu. Bankomaty Slovenskej sporiteľne budú  nedostupné, no kreditné karty budete môcť použiť na výbery hotovosti z bankomatov iných bánk, rovnako na platby kartou v obchodoch aj na internete.


Veríme, že odstávka vám nespôsobí komplikácie. Za obmedzené používanie našich služieb sa vopred ospravedlňujeme. Ďakujeme vám za pochopenie,“ dodala najväčšia slovenská banka.

Problémy mali aj iné banky

Komplikácie v predchádzajúcich dňoch hlásili aj z ďalších bánk na Slovensku. Klientom Tatra banky v stredu nefungovala mobilná aplikácia ani internet banking. Podľa hovorkyne Tatra banky príčinou mal byť technický problém pri modernizácii siete.

Duplicitné platby zas registrovali klienti Fio banky. Pri platbe kartou im z účtu odišla suma dvakrát. Banka na sociálnej sieti X oznámila, že opakované platby stornovala a peniaze vrátila všetkým dotknutým klientom späť na účet.

„Ospravedlňujeme sa za komplikácie spôsobené duplicitným zaúčtovaním niektorých transakcií vykonaných kartami Visa. O problémoch vieme a situáciu so spoločnosťou Visa intenzívne riešime,“ spresnila Fio banka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu