Mladík sa v podniku v Trenčianskej Teplej vyhrážal strelnou zbraňou, keď ho mama poslala domov, poslúchol ju


Foto: Mladík sa v podniku v Trenčianskej Teplej vyhrážal strelnou zbraňou, keď ho mama poslala domov, poslúchol ju Foto: ilustračné, unsplash.com

Z pohostinstva v Trenčianskej Teplej odišiel 22-ročný mladík s obvinením pre nebezpečné vyhrážanie. Dôvodom je to, že na iného zákazníka vytiahol strelnú zbraň a vyhrážal sa mu zabitím. 

Podľa doposiaľ zistených skutočností sa obvinený vo večerných hodinách zdržiaval na terase podniku, keď mu v 48-ročný muž v rozhovore povedal, že si má nájsť prácu, nech ho „mama neživí“. Mladík na to vytiahol z batoha strelnú zbraň, mieril ňou na poškodeného a povedal, že ho zastrelí.

Do situácie zasiahla matka 22-ročného výtržníka, ktorá ho zahriakla a povedala mu nech ide domov. Ten ju poslúchol, zbraň sklonil a odišiel. 


Polícajti ho následne obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Spáchal totiž čin nebezpečného vyhrážania závažnejším spôsobom konania – so zbraňou v ruke. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní  6 mesiacov až 3 roky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu