Imobilná dôchodkyňa ležala niekoľko dní na zemi v prievidzskom byte. Zachránili ju mestskí policajti a hasiči


Foto: Imobilná dôchodkyňa ležala niekoľko dní na zemi v prievidzskom byte. Zachránili ju mestskí policajti a hasiči Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Pomáhať a chrániť. Aj takto znie heslo policajtov. Svoje o tom vedia mestskí policajti z Prievidze, ktorým sa podarilo v priebehu posledných dní zachrániť dva ľudské životy.

Podľa informácií televízie JOJ sa prvý prípad odohral pred nákupným centrom, pri ktorom muž dostal epileptický záchvat. „Hliadka pri bežnej kontrole videla, že muž, ktorý sa držal nákupného vozíka, sa zrazu zosunul na zem. Spadol a udrel sa,“ priblížil pre TV JOJ člen prievidzskej mestskej polície Vít Zajac.

„Zistili sme, že osoba je v kŕčoch. Začalo slintanie a krvácanie z úst. Bola aj tržná rana na hlave,“ dodal jeho kolega Igor Kohút. Hliadka mestskej polície ihneď konala a 33-ročnému mužovi položila tašku pod hlavu, aby nedošlo k vážnejšiemu úrazu.


Následne bola na miesto privolaná záchranná služba. Záchranári pacienta previezli do bojnickej nemocnice, pričom mu bolo okrem epilepsie diagnostikované vnútrolebkové poranenie.

V druhej situácii išlo o záchranu imobilnej dôchodkyne, ktorá ležala niekoľko dní bez pomoci v byte. „Mala pred dverami svoje chodítko, bez ktorého sa nikde nepohla. Bolo zrejmé, že pani je v byte a má nejaký problém,“ uviedol Zajac.

V dôsledku toho mestskí policajti na miesto vyslali hasičov, ktorí ju našli ležať v byte na zemi. Do bytu sa im podarilo dostať cez okno.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu