Trenčiansky hrad zdobí unikátna výstava vzácnych krojov. Príďte sa na ne pozrieť


Foto: Trenčiansky hrad zdobí unikátna výstava vzácnych krojov. Príďte sa na ne pozrieť Foto: Facebook/Trenčiansky hrad

V jarnom období si etnologička Trenčianskeho múzea v Trenčíne Andrea Lazarčíková pre návštevníkov hradu pripravila nádhernú výstavu, ktorá poteší nielen milovníkov slovenského folklóru. V budove kasárne je od piatka 29. marca vystavených 15 vzácnych tradičných ľudových odevov z okolia Trenčína a Nového Mesta nad Váhom.

Kroje patria do zbierkového fondu Trenčianskeho múzea v Trenčíne a sú vystavené spolu s 25 krojovanými bábikami, ktorých miniatúry tradičných ľudových odevov reprezentujú takmer každý jeden okres Trenčianskeho kraja. Najstaršia z nich má už viac ako 60 rokov.

Využite jedinečnú príležitosť vidieť ukážku toľkých rôznych ľudových krojov spolu na jednom mieste. Výstava je inštalovaná v budove kasárne na Trenčianskom hrade od 29. 3. 2024 do 30. 6. 2024 a je súčasťou oboch prehliadkových okruhov,“ píše sa na webe Trenčianskeho hradu.

Využiť môžete aj spoločné vstupné, kedy sa so vstupenkou na Trenčiansky hrad do 10 dní od jej platnosti dostanete grátis aj do všetkých ostatných pobočiek Trenčianskeho múzea v Trenčíne, ktoré sú v tomto čase otvorené.

Foto: Facebook/Trenčiansky hrad



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu