VIDEO: Najvyššie ocenenia Trenčianskeho kraja sú rozdané, udeľovali sa už po siedmy raz


Foto: VIDEO: Najvyššie ocenenia Trenčianskeho kraja sú rozdané, udeľovali sa už po siedmy raz
Galéria: 29 fotiek
Foto: tsk.sk

V pondelok 25. marca si pätica laureátov a jeden kolektív prevzali Cenu predsedu TSK či Cenu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Verejné uznania župa odovzdávala výnimočným osobnostiam už po siedmykrát.

V Kasárni Trenčianskeho hradu si Cenu predsedu TSK za rok 2023 prevzala štvorica pánov s rôznorodým profesijným zameraním. Medzi ocenenými boli:

  • Ivan Kňaze starší, ktorý sa celý život venoval fotografovaniu a skúmaniu života vtákov a hmyzu. Svoje poznatky spracoval do viac ako dvadsiatky publikácií.
  • Miroslav Petrech zasvätil svoj život vinici. Trpezlivou prácou sa vypracoval až medzi svetové vinárske elity a tiež k prestížnemu oceneniu Roberta Parkera.
  • Miroslav Smatana objavil čaro písania poézie, v básňach sa odrážajú jeho bohaté spomienky na udalosti z obdobia SNP.
  • Jozef Smolinský prepojil svoj život s dobrovoľným hasičstvom, venuje sa nielen mládeži, ale aktívne pôsobí ako prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR.

Trenčiansky kraj je známy tým, že máme veľmi veľa šikovných ľudí a som rád, že môžem už siedmykrát poďakovať jednotlivcom aj kolektívom, ktorí sa tu narodili a veľakrát odišli aj do zahraničia, kde šírili výsledky svojej práce a dobré meno kraja,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.


Za laureáta Ceny Trenčianskeho samosprávneho kraja Komisia pre udeľovanie Ceny TSK vybrala Jozefa Krajčoviča a Folklórnu skupinu Kubra.

  • Jozef Krajčovič zlepšuje podmienky znevýhodnených občanov a dlhoročne spolupracuje s anglickou organizáciou SCOPE.
  • Za 90-ročné uchovávanie a rozvíjanie kultúrneho bohatstva si Cenu TSK odniesla druhá najstaršia folklórna skupina na Slovensku – Kubra.

Je na každom jednotlivcovi, ako naloží s tým, čo dostane do vienka. Tí, ktorí boli dnes ocenení, sú práve tými ľuďmi, ktorí otvorili svoje srdce, pracujú pre spoločnosť a nezmazateľne sa zapísali do kroniky Trenčianskeho kraja,“ uzavrela krajská poslankyňa Rudolfa Novotná na webe župy.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu