Túto novinku v považskobystrickej nemocnici ocenia najmä pacienti s bolesťami chrbtice


Foto: Túto novinku v považskobystrickej nemocnici ocenia najmä pacienti s bolesťami chrbtice Foto: Facebook/Mesto Považská Bystrica

Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica sa môže pýšiť skvelou novinkou, ktorá bude slúžiť najmä pacientom s bolesťami chrbtice. Na rádiologickom pracovisku bola zavedená nová moderná terapeutická metóda liečby.

Ide o periradikulárnu terapiu LS chrbtice ozónom pod CT kontrolou. Táto inovatívna liečebná technika ponúka efektívne riešenia pre ľudí, ktorí zápasia s bolesťou chrbtice spôsobenou rôznymi faktormi.

Výhodou periradikuloterapie ozónom je, že liečivo je aplikované priamo do postihnutej oblasti chrbtice, čím sa minimalizuje potreba dlhodobého užívania liekov a vedľajších účinkov spojených s perorálnou liečbou. Ozón, ktorý sa aplikuje, má protizápalové a analgetické vlastnosti, čo pomáha zmierniť bolesť a zápal. Táto metóda poskytuje pacientom výraznú úľavu od bolesti a zlepšuje ich kvalitu života,“ uviedla nemocnica na svojom webe.

Pacienti, ktorých trápi bolesť chrbtice, by mali vhodnosť liečby najprv konzultovať priamo so svojím lekárom a následne s neurológom. Cena výkonu za terapiu ozónom je 30 eur. Ak máte záujem o viac informácií, môžete sa obrátiť na nemocnicu na telefónnom čísle 042/430 45 52.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu