FOTO: Veľká noc v Trenčianskom kraji. Tieto podujatia by ste nemali prešvihnúť


FOTO: Veľká noc v Trenčianskom kraji. Tieto podujatia by ste nemali prešvihnúť
Galéria: 6 fotiek
Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Cez veľkonočné sviatky je v Trenčianskom kraji naozaj čo vidieť. Aby ste mali ľahšie rozhodovanie, vybrali sme pre vás tie najzaujímavejšie aktivity. Obľúbenými hrami spojenými s Veľkou nocou sú pátranie po vajíčkach, zdobenie kraslíc či rytierska šibačka. Pozrite sa, čo všetko môžete cez sviatky zažiť.

Veľká noc na hrade Beckov

Na hrade Beckov pokračujú v dlhoročnej tradícii veľkonočných sviatkov – organizujú pátranie po vajíčkach, remeselné stánky, tvorivé dielne a workshopy, či maľovanie na tvár, ktoré poteší hlavne tých najmladších.

Pokochať sa budete môcť výstavou drotárskeho remesla a sami sa mu priučiť. Sprístupnená bude aj stála expozícia v západnom paláci.

V sobotu 30. marca a v nedeľu 31. marca sa organizuje benefičný predaj korbáčov, z ktorého výťažok bude použitý na účel pomoci pre Lea Paceka z Beckova, ktorý trpí akútnou lymfoblastovou leukémiou. V pondelok 1. apríla o 11:00 hod. sa môžete tešiť na rytiersku šibačku.

V roku 2022 sa v rámci našej benefičnej akcie podarilo v hotovosti vyzbierať pre Natálku Kollárovú z Tešedíkova suma vo výške 2.351,- €. V minulom roku 2023 sa v rámci našej benefičnej akcie podarilo pre Riška Fidluša z Trenčianskej Turnej podarilo vyzbierať sumu vo výške 3.050,13 € a 400 KČ,“ píše sa o benefičných akciách na webe hradu.

Veľká noc na Čachtickom hrade 

Čachtický hrad si počas veľkonočných sviatkov tiež pripravil množstvo aktivít. Tešiť sa môžete na zdobenie veľkonočných vajíčok, pletenie šibákov, hľadanie vajíčok v priestore Čachtického hradu alebo na prehliadky so sprievodcom.

V sobotu 30. marca budú na Čachtickom hrade vystupovať Vrbovské vŕby od 10:00 hod. do 16:00 hod. Bude premávať aj Vláčik Bathory.


Zvieracia symbolika Veľkej noci

Príďte nás navštíviť 31. 3. 2024 na Veľkonočnú nedeľu do Nzoo Bojnice a dozviete sa, že nielen baranček, zajačik, kuriatko či sliepočka sú symbolmi Veľkej Noci. Poďte sa zabaviť a niečo nové sa naučiť do nášho edukačného stánku pri medveďoch,“ láka zoo na svoj veľkonočný program.

V areáli zoo si môžete zahrať hru s názvom Zvieracia symbolika Veľkej noci, pri ktorej získate heslo. Ak ho prezradíte v edukačnom stánku a budete vedieť aj jeho význam a prečo je v živote dôležité, môžete čakať odmenu. Budú vás tam očakávať od 10:00 hod. do 16:00 hod.

Veľká noc na Gazdovstve Uhliská

V sobotu 30. marca vás na Gazdovstve Uhliská čakajú tradičné remeselné trhy, veľkonočné dielničky, vodenie na koňoch a počas celého dňa bude atmosféru spríjemňovať živá hudba.

Gazdovstvo vám predstaví krásy remesla a v rámci programu si budete môcť s lektormi Neboj sa remesla zdobiť medovníky, pliesť korbáče či maľovať vajíčka, so Soňou Zelinkovou vyrábať keramiku alebo sledovať výrobu košikára z Nemšovej.

Hľadanie veľkonočných vajíčok v Turčianskych Tepliciach

Kraslice sa budú v v Turčianskych Tepliciach hľadať v nedeľu 31. marca od 11:15 hod. pri Rodinnom centre Ovečka, na trávnatej ploche pri Lipke Ústavy a na Kúpeľnom námestí. Z Trenčianskej Teplej do Trenčiansky Teplíc a naopak bude už tradične premávať vyzdobená Veľkonočná električka.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu