Absurdná výhovorka muža, ktorý zrazil cyklistku v Novom Meste nad Váhom. Neuveríte, čo polícii tvrdil


Foto: Absurdná výhovorka muža, ktorý zrazil cyklistku v Novom Meste nad Váhom. Neuveríte, čo polícii tvrdil
Galéria: 2 fotky
Foto: archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Polícii sa podarilo vypátrať muža, ktorý vo štvrtok minulý týždeň po dopravnej nehode v Novom Meste nad Váhom, pri ktorej bola zrazená 57-ročná cyklistka, z miesta odišiel na neznáme miesto. „Na základe operatívno-pátracej činnosti kriminalistov z Nového Mesta nad Váhom došlo v krátkom čase stotožneniu a zadržaniu vinníka tejto nehody,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Tá zároveň uviedla, že podľa doteraz zisteného, zadržaný muž prednou časťou vozidla Škoda Octavia narazil do poškodenej, ktorá v tom čase viedla dámsky horský bicykel po osvetlenom priechode pre chodcov. „Tá v dôsledku pádu na vozovku utrpela mnohopočetné zranenia a aj napriek snahe záchranných zložiek, týmto zraneniam podľahla,“ opísala polícia. Zaistené bolo aj vozidlo, ktoré bude podrobené znaleckému skúmaniu.


„Páchateľ ku skutku uviedol, že si nebol vedomý toho, že niekoho zrazil, dokonca polícii tvrdil, že si najskôr nevšimol ani to, že má rozbité čelné sklo na vozidle. Poškodené vozidlo si všimol až na druhý deň ráno,“ ozrejmila polícii.

Muž sa ale sám neprihlásil, policajti po ňom intenzívne pátrali. Po zadržaní bol umiestnený v cele policajného zaistenia. „Vyšetrovateľka z Nového Mesta nad Váhom vzniesla obvinenie 32-ročnému mužovi z prečinu Usmrtenie v súbehu s prečinom Neposkytnutia pomoci. Zároveň podala podnet na jeho väzobné trestné stíhanie, s ktorým sa súd stotožnil,“ doplnila polícia. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu