Pohotová reakcia ženy. Jej bývalý priateľ ju chcel zabiť, no ona ho prekabátila


Foto: Pohotová reakcia ženy. Jej bývalý priateľ ju chcel zabiť, no ona ho prekabátila Foto: ilustračný záber Polícia SR-Trenčiansky kraj

Vyšetrovateľ z Prievidze vzniesol obvinenie 33-ročnému mužovi pre spáchanie prečinu Nebezpečné vyhrážanie a prečinu Útok na verejného činiteľa. Zároveň bol podaný podnet na vzatie obvineného do väzby, o ktorom rozhodne súd. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Ako polícia upresnila, podľa doteraz vykonaného vyšetrovania, bývalý priateľ pod vplyvom alkoholu najskôr poškodenú chytil za vlasy a následne jej búchal hlavu o zárubňu. „Počas tohto fyzického útoku jej opakoval slová, že ju zabije. Poškodená v strachu o svoj život a zdravie z bytu ušla, pričom sa jej podarilo páchateľa v ňom zamknúť a zavolať na políciu. Tá po príchode muža obmedzila na osobnej slobode, pričom najskôr nekládol žiadny odpor,“ opísala polícia.

Agresívny muž neprestal ani po príchode policajnej hliadky. „Počas eskorty na druhom poschodí bytového domu začal kopať, búchať a zvoniť na cudzie dvere. Potom ako bol vyzvaný, aby upustil od protiprávneho konania, fyzicky napadol člena hliadky. Jedenkrát ho udrel päsťou do hlavy. Pokúsil sa aj o ďalší úder, avšak v zmysle zákona bol spacifikovaný,“ doplnila polícia.

Po zadržaní bol páchateľ umiestnený v cele policajného zaistenia. „Bola s ním vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,98 promile alkoholu v dychu,“ uzavrela polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu