Prezidentské voľby v Trenčíne: Pozor na zmeny vo volebných miestnostiach, voličský preukaz vybavíte aj v piatok


Foto: Prezidentské voľby v Trenčíne: Pozor na zmeny vo volebných miestnostiach, voličský preukaz vybavíte aj v piatok Foto: Facebook: P. Pellegrini, I. Korčok, Š. Harabin

Prvé kolo prezidentských volieb prebehne už najbližšiu sobotu 23. marca 2024. Volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 hod. do 22:00 hod. V dvoch trenčianskych okrskoch však došlo k zmenám a príslušné volebné miestnosti boli presunuté. 

Týka sa to volebného okrsku číslo 45 a 46. Z dôvodu rekonštrukcie nebude možné voliť v Materskej škole Štvrolístok na Orechovskej 7/14. Volebná miestnosť bola preto presunutá do Kultúrneho strediska Istebník a Klubu dôchodcov Istebník na Medňanského ulici 360/34

V týchto miestnostiach odvolia obyvatelia s adresou na niektorej z týchto ulíc: Istebnícka, Jahodová, Jánošíkova, Kasárenská, Majerská, Medňanského, Matice slovenskej, Orechovská, Podjavorinskej, Ružová, Záhradná, Vlárska, Hrádzová, Hrabovská, Chotárna, Horné Orechové, Kvetinová, Lesnícka, M. Kišša, Na záhumní, Radlinského, Súhrady, Široká a Žabinská.

Prehľad volebných okrskoch podľa príslušnej adresy si môžete pozrieť na oficiálnom webe mesta prostredníctvom odkazu TU


Mestská samospráva zároveň upozorňuje, že tí ktorí chcú voliť mimo svojho prideleného okrsku môžu až do piatku 22. marca 2024 požiadať o voličský preukaz. Urobiť tak môžu osobne v Klientskom centre. Voličský preukaz pre druhé kolo volieb možno získať do 5. apríla 2024. 

Na základe závažných, najmä zdravotných problémov možno požiadať aj o odvolenie s prenosnou volebnou schránkou. O túto možnosť možno žiadať vopred na Mestskom úrade v Trenčíne, ale aj v deň konania volieb v príslušnej volebnej miestnosti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu