V tejto časti Trenčína počítajte s obmedzeniami. Potrvajú niekoľko mesiacov


Foto: V tejto časti Trenčína počítajte s obmedzeniami. Potrvajú niekoľko mesiacov Foto: archív mesto Trenčín

V Trenčíne panuje čulý pracovný ruch. Na Sihoti začínajú pracovať plynári. Po dokončení rekonštrukcie kanalizácie Trenčianskymi vodárňami a kanalizáciami, prichádza na rad plynovod. „Ako sme už informovali, na Ulici generála Goliana sa počas niekoľkých mesiacov vystrieda viacero investorov. Aktuálne tu Trenčianske vodárne a kanalizácie ukončili rekonštrukciu kanalizácie a plynári začínajú s obnovou svojich sietí,“ upresnilo mesto na svojich stránkach s tým, že plynovod  zrekonštruujú aj v okolitých uliciach.

Mesto vydalo pre tento účel dokonca povolenie na zvláštne užívanie miestnych komunikácií na okolitých uliciach. V snahe minimalizovať dopravné rušenie, plynári budú postupovať s prácami po asi 30 metrových úsekoch.


„S výkopovými prácami plynári začínajú na Ulici generála Goliana vo vozovke v úseku od vodného zdroja smerom k Študentskej ulici v parkovacom páse. Cesta zostane prejazdná s obmedzením,“ ozrejmila samospráva a doplnila, že dôjde aj k dočasnému obmedzeniu parkovacích miest a obrátila sa preto na vodičov s prosbou o zhovievavosť a trpezlivosť.

K obmedzeniu parkovacích miest dôjde aj na ďalších miestach. „Nový plynovod na Študentskej ulici bude uložený do ľavostranného chodníka pred Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka až počas letných prázdnin. Parkovanie bude dočasne obmedzené aj na Ulici kapitána Nálepku za Magnusom. Táto etapa sa ale začne až po dokončení prác na Ulici generála Goliana, pravdepodobne v máji,“ pokračuje mesto a dodáva že práve vtedy by sa mali na Ulicu generála Goliana vrátiť vodári, aby vynovili vodovod. Potom sa už na tejto ulici začne mestská investičná akcia, ktorá dá ceste i chodníkom nový povrch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu