TIPY na podujatia: Čo sa dá zažiť cez víkend v Trenčíne?


Foto: TIPY na podujatia: Čo sa dá zažiť cez víkend v Trenčíne? Foto: visit.trencin.sk

Ak vás zaujíma, čo sa bude diať tento víkend v Trenčíne, opäť vám prinášame zopár tipov na kultúrne podujatia. Oddýchnuť si môžete pri divadelnom predstavení, živom koncerte či pri chvíľke nedeľnej poézie.

Náš priateľ René

Vychutnajte si návrat legendárnej hry, ktorú vytvorila ikonická dvojica Milan Lasica a Július Satinský. Kultový kúsok plný satiry, dôvtipu a šarmu interpretujú známi herci Juraj Kemka a Lukáš Latinák.

Pod vedením režiséra Jakuba Nvotu nás čaká moderná interpretácia divadelného klenotu, ktorá poteší nadšencov kvalitného humoru a divadelného umenia.

Hudobný sprievod v podaní Kamila Mikulčíka a kostýmy Kataríny Hollej dodávajú predstaveniu súčasný nádych. Predstavenie sa odohrá v sobotu 16. marca o 19:00 hod. v Posádkovom klube. Vstupenka stojí 20 eur a zakúpiť ju môžete online.

Hysteria X Vibe

Vitajte v Hysterii! Spoločne s Vibe prinášame nezabudnuteľný hudobný zážitok pre mladú generáciu. Zažite energiu viacerých interpretov a DJ-ov v atmosfére plnej vášne a spolupatričnosti. Pridajte sa k nám a objavte nové priateľstvá a lásku k hudbe,“ predstavili podujatie organizátori.

Vstupenky už sú v predaji na www.vibefest.sk, kúpite ich za 8 eur. Na podujatí vystúpia Samm734, Adam the World, Vrillton, Zandome, Mishino, Haku, Ygor Trnka, Stillhigh. DJs: Invicta, Desolate, Bari.



Cup of Tea + Soňa Kmeť

Slovensko – Britská kapela Cup of Tea vyráža na svoje premiérové turné – Cup of Tea – Spring Rolls Tour, počas ktorého zavíta aj do Hviezdy, kde zahrá v sobotu 16. marca o 20:00 hod. Môžete sa tešiť aj na zaujímavých hostí ako Soňa Kmeť s kapelou.

Skupina pracuje s pútavými indie melódiami, nešetrí prvkami post-punku, Lo-Fi folku v spojení s elektronickými syntetizátormi. Navyše ich britský prízvuk vždy vytvorí prekvapivý dojem exotickosti.

Sona Kmet v roku 2022 vydala svoj debutový singel Big Brother a debutové EP Don‘t Let Me Go Home, v ktorom mapuje svoje obdobie dospievania a hľadania vlastnej identity. EP ju zaradila medzi finalistov Pódia mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a prinieslo jej nomináciu na Debut roka, Rádiohlavy Rádia FM, rovnako aj najnovší singel Kid of Today, s nomináciou na Skladbu roka 2023,“ píše sa na webe Hviezdy.

Cena vstupenky je 7 eur v predpredaji, na mieste zaplatíte 9 eur. Vstupenky kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo pred predstavením vo Hviezde.

Nedeľný výklad poézie

V nedeľu 17. marca o 13:30 hod. si môžete oddýchnuť pri jemne inscenovanom čítaní poetických textov: Dychberúce Gedichte od Rilkeho, Morgensterna a Celana. Nepravidelný pás poézie prebieha vo výklade Klubu Lúč na Mierovom námestí. Podujatie je organizované v spolupráci s Dogma Divadlom.

Snažíme sa tak dostať literatúru, predovšetkým poéziu čo najbližšie k ľuďom. Nakoľko Klub Lúč sídli priamo v centre mesta na frekventovanom Mierovom námestí, tento zámer sa darí napĺňať. Časom plánujeme v zmysle aktuálnych tematických výziev aj inscenované čítania dramatických, ale aj „neumeleckých“ textov,“ objasnili divadelníci na svojom webe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu