Nemáte plány na víkend? Prinášame vám pár TIPOV na podujatia v Trenčíne


Foto: Nemáte plány na víkend? Prinášame vám pár TIPOV na podujatia v Trenčíne Foto: visit.trencin.sk

Aké podujatia na vás čakajú tento víkend v Trenčíne? Vybrali sme pre vás zopár tipov z každého umeleckého odvetvia, stačí si len vybrať.

Galéria M. A. Bazovského slávi narodeniny

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne vás pozýva na oslavu svojich 55. narodenín. V sobotu 9. marca sa v priestoroch galérie koná obľúbené podujatie Máme narodeniny. Tešiť sa môžete na rôzne aktivity pre deti aj pre dospelých.

Galéria si pre návštevníkov pripravila celodenný program, ktorý zahŕňa tvorivé aktivity, komentované prehliadky výstav, vyhodnotenie výtvarnej súťaže Miloš Alexander Bazovský a iné. Nebude chýbať ani narodeninová torta. Vstup na výstavy aj sprievodné podujatia je voľný.

PROGRAM

  • 10:00 hod. – 16:00 hod. celodenný vstup zdarma na výstavy a expozíciu,
  • 10:00 hod. – 16:00 hod. Hry s umením – tvorivé aktivity,
  • 11:00 hod. vyhodnotenie krajskej výtvarnej súťaže Miloš Alexander Bazovský – torta
  • 13:00 hod. – 15:00 hod. maľovanie na tvár/ balón art,
  • 15:00 hod. komentované prehliadky výstav.


Workshop pre záujemcov o DJ-ing

Na workshope pod patronátom hudobnej školy LFO.sk ti dj’s VKTRD & Gabanna s viac ako 20-ročnými skúsenosťami za mixpultom vysvetlia, čo všetko potrebuješ vedieť, aby si mohol bez hanby stáť ako DJ na pódiu. Ukážeme ti aj naše tipy a triky. Samozrejme, všetko si budeš môcť vyskúšať,“ láka na podujatie Klub Lúč.

Workshop je zameraný výhradne na digitálny DJ-ing a prebieha na najvyššom rade DJ techniky značky Pioneer. Na mieste bude k dispozícii viacero setupov (so CDJS alebo s konzolami). Pochopíte, čo je beatmatching a nahliadnuť môžete aj do rôznych techník mixovania.

V sobotu 9. marca o 16:00 hod. sú do Klubu Lúč vítaní všetci, ktorí majú záujem vedieť trošku viac o tom, čo je DJ-ing a čo všetko DJ za mixpultom robí.


Koncert Ľudovíta Kašubu a Martiny Kreibich

Piano club bude 9. marca o 18:00 hod. hostiť obľúbenú hudobnú skupinu, ktorá úspešne účinkuje na podujatiach po celom Slovensku a v Čechách.

Ľudovít Kašuba a Martina Kreibich tiež vydali niekoľko CD a DVD nosičov. Ich mottom je, že hudba lieči. Veselé, melodické populárne piesne pochádzajú prevažne z vlastnej autorskej dielne Ľudovíta Kašubu. Ich koncerty v divákoch zanechajú nezabudnuteľný zážitok.


Tanec elfov a škriatkov - koncert klasickej hudby

Ďalším podujatím Klubu priateľov vážnej hudby v Trenčíne bude koncert Tibora Bertoka mladší so svojim otcom a s klavírnym doprovodom vietnamského klaviristu Le Viet Anh Nguyena. Toto netradičné spojenie nesie podtitul Tanec elfov a škriatkov.

Koncert sa uskutoční v nedeľu 10. marca o 18:00 hod. v Piaristickom gymnáziu - vchod z Mierového námestia. Vstupné je 10 eur a pre členov klubu za 7 eur (iba na pokladni v Kultúrno-informačnom centre). Vstupenky zakúpite aj online.

Divadlo Já to jsem: Dracula

Divadelné spracovanie Já to jsem: Dracula je inšpirované rovnomenným románom Brama Stokera v kombinácii s knihou Luciferov efekt od psychológa Philipa G. Zimbarda. Predstavenie herci odohrajú v nedeľu 10. marca o 19:00 hod. v OC Družba.

Celá hra je postavená na troch pilieroch, výrazových prvkoch, ktoré sa formou koláže prekrývajú, striedajú, vyrušujú a tým vzniká viacvrstvové rozprávanie známeho príbehu, pri ktorom sa divák zamyslí aj nad niečím iným ako nad samotným príbehom. Vstupenka stojí 10 eur a zakúpiť ju môže po kliknutí SEM.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu